Àmbit de la notícia
Projectes

La Fundació el Xiprer, un espai d'acolliment i suport per a persones en risc d'exclusió social

Entitat redactora
Fundació Pere Tarrés - Transversal
Autor/a
Redacció: Josep Carbonell / Vídeo: Paula Gil
  • Natàlia Sanchís, gerent de la Fundació El Xiprer.
    Natàlia Sanchís, gerent de la Fundació El Xiprer.
  • L'entitat ofereix acolliment a persones en risc d'exclusió social de Granollers.
    L'entitat ofereix acolliment a persones en risc d'exclusió social de Granollers.
  • La Fundació disposa d'un banc d'aliments que assisteix entre 1.100 i 1.200 famílies.
    La Fundació disposa d'un banc d'aliments que assisteix entre 1.100 i 1.200 famílies.

La Natàlia Sanchís, gerent de l'entitat, ens explica en què consisteixen els seus projectes i el paper fonamental que hi juga el voluntariat. 

El xiprer és un símbol cristià i català que representa l’acollida. A les masies catalanes, quan antigament hi trobaves un xiprer, volia dir que tenies un plat a taula; quan n’hi trobaves dos, tenies un plat i hi podies dormir, ja que es tractava d’una fonda, i quan n’hi havia tres, sabies que podies abeurar els cavalls.    

L’any 1997, la família Riera Quincoces va decidir plantar un xiprer i obrir les portes de casa seva per a persones que estaven necessitades d’algun ajut o acollida. Ho feien de manera voluntària conjuntament amb la parròquia de Sant Esteve, amb Càritas diocesanes de Terrassa. El projecte va anar creixent i l’any 2015 es va decidir crear la Fundació el Xiprer amb la finalitat de continuar amb la seva tasca.

Actualment, l’entitat es dirigeix a persones migrades que es troben en situació irregular i que busquen una oportunitat laboral, a persones que pateixen la soledat i la marginació social per diferents motius o a persones que necessiten un suport alimentari puntual o perllongat en el temps.

Hem pogut parlar amb la Natàlia Sanchís, gerent de la Fundació el Xiprer, per conèixer en què consisteixen els esmorzars i dinars que ofereixen i el banc d’aliments que tenen en marxa. També hem parlat amb persones voluntàries de l’entitat perquè ens expliquin la seva experiència a l’entitat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari