SumSum i el seu mercat de barri online volen demostrar l'èxit dels petits projectes
Comparteix
La cooperativa Fasolà tirarà endavant TownMarket gràcies al programa MatchImpulsa de plataformització de l'Economia Social i Solidària i col·laborativa de Barcelona.
Què és l'èxit? I la viabilitat? I el creixement? Esther Perelló, que treballa a la cooperativa Fasolà i es dedica a la consultoria de projectes d'impacte, troba que són conceptes que hem de capgirar perquè, "¿per què no pot ser viable treballar 30 hores i quan surts anar a passejar per la platja?". "Els projectes petits tenen por", però SumSum vol demostrar que aquests projectes "poden viure, poden sortir de la precarietat, ser viables". En definitiva, capgirar els paradigmes perquè "transformar el teu entorn ja és un projecte d'èxit".
Juntament amb l'Eba Inda, van crear aquesta plataforma col·laborativa geolocalitzada on pots buscar persones que se sumin al teu projecte i que va néixer arran de les necessitats de col·laboració entre projectes petits i d'optimització de processos col·lectius, i d'una mancança: l'atomització del sector.
Ara han volgut anar més enllà amb TownMarket, una plataforma de comercialització col·lectiva sense intermediació comercial ni financera que serà possible gràcies al programa transversalment feminista MatchImpulsa per a la plataformització de l'Economia Social i Solidària i col·laborativa de Barcelona i a la campanya que han fet a Goteo.
"A la majoria se'ls recomana que desenvolupin un e-commerce propi i, a banda de la inversió en desenvolupament, els pressupostos per posicionar-se a les xarxes són escandalosos. Quan veuen que no venen prou, han de fer campanya a Google, a Instagram i a Facebook Ads. Se senten obligades a pagar perquè se'ls vegi", explica Perelló amb indignació.
Així arriben als Market Place, que es queden un marge de comercialització que pot arribar fins al 70%. "Generem projectes precaris", afirma. Per això van idear Town Market, que amb una única quota molt menor al que inverteixen mensualment aquests projectes en un Market Place i independent de les vendes que es facin, permetrà una visibilització i comercialització col·laborativa i conjunta.
En una tercera fase, els agradaria aconseguir tenir prou pulmó financer per establir una plataforma de finançament perquè els projectes poguessin testejar-se amb un pressupost reduït abans de fer grans despeses i produccions.
L'objectiu de SumSum és ambiciós: "Generar model alternatiu i massa crítica. Quanta més gent hi hagi més possibilitats tenim, perquè l'impacte és col·lectiu".
Afegeix un nou comentari