Wiki Housing Barcelona cerca joves que vulguin construir una solució d'accés a l'habitatge
Comparteix
Straddle3, La Hidra Cooperativa i Societat Orgànica impulsen aquest procés participatiu per a la construcció sostenible d'habitatge públic per al jovent.
El jovent té un atur del 24,3%, segons l'última Enquesta de Població Activa (EPA), i té un salari de 1.200 euros bruts mensuals, molt per sota de la mitja. El xoc de la seva situació econòmica amb els preus del mercat de l'habitatge, que no ha parat de pujar, fa que l'edat d'emancipació a l'Estat sigui de 29,5 anys, una de les més altes d'Europa.
Davant del problema evident de l'accés de l'habitatge que afecta especialment aquest col·lectiu, neix Wiki Housing Barcelona, un procés participatiu de construcció sostenible d'habitatge públic per al jovent liderat pel col·lectiu d'arquitectura Straddle3, La Hidra Cooperativa, centrada en la investigació per a la transformació urbana, i Societat Orgànica, experta en l'anàlisi ambiental d'edificis.
El projecte compta també amb la col·laboració de diverses entitats i joves, de la regidoria d'habitatge de l'Ajuntament de Barcelona, i d'empreses privades de l'àmbit de la construcció.
"No es tracta de posar sobre les esquenes dels joves la solució al problema d'habitatge sinó d'obrir una línia nova més participativa, d'obrir a la ciutadania la gestió de recursos públics", explica David Juárez, d'Straddle3, que comenta que el projecte neix d'anys de feina i de la recollida d'una demanda per part de l'associacionisme jove, i s'inspira en un altre projecte d'habitatge jove que acompanyen a Caldes de Montbui.
A la cerca de joves compromesos
Wiki Housing Barcelona busca joves d'entre 18 i 30 anys residents a Barcelona per participar en el projecte, que té un aforament d'unes 50 persones. La inscripció es pot fer a través de la web.
Es tracta d'un procés de coaprenentatge, codisseny i coconstrucció, que començarà a l'abril amb formacions d'expertes sobre construcció amb fusta, ferro, tèxtil i fabricació digital, i s'allargarà fins al 2023, quan algunes de les participants testejaran l'habitatge construït, que de moment s'espera que sigui de dues habitacions i un espai compartit.
Es preveu que l'habitatge resultant se sortegi entre les persones que hi participin perquè pugui servir com a habitatge real. "No estarem fent una maqueta ni un assaig. Serà real i demostrarem que se'n poden fer molts més", apunta Juárez, que promet "una aventura de construcció col·lectiva": "Sortir de casa després del confinament i compartir amb d’altres persones de la mateixa edat però diferent procedència i enfocament un procés així val molt la pena. Aprendrem, gaudirem, i construirem".
Ja et vas inscriure a #WikiHousingBarcelona?
— #WikiHousing Barcelona (@WikiHousing) March 2, 2022
Tens temps fins al 18 de març!
Per a més informació visita el nostre lloc web i segueix-nos en Twitter i Instagram.
[https://t.co/uLauc9E2iP]
[https://t.co/MZfexVuYgN]#ciutatproactiva #BITHabitat #Barcelonainnova pic.twitter.com/JZ5LbtL6xR
Afegeix un nou comentari