Àmbit de la notícia
Comunitari

El Centre d’Acollida Assís fa una crida per recaptar roba d’estiu per a persones sense llar

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Marta Catena
  • Persona sense llar
    Les instal·lacions del Centre d’Acollida Assís romandran obertes tot el mes d'agost de dilluns a dissabte, de 9 h a 15 h. Font: Fundació Arrels
  • Les temperatures elevades poden provocar greus afectacions de salut a les persones sense llar.
    Les temperatures elevades poden provocar greus afectacions de salut a les persones sense llar.
  • Per segona vegada aquest estiu, el Centre d'Acollida Assís fa una crida per a la seva campanya de recollida de roba per a persones sense llar.
    Per segona vegada aquest estiu, el Centre d'Acollida Assís fa una crida per a la seva campanya de recollida de roba per a persones sense llar.

Davant les onades de calor intenses que afecten el territori aquest estiu, el Centre d’Acollida Assís demana la col·laboració ciutadana per reforçar el seu servei de rober.

Més de dues mil set-centes persones sense llar són ateses anualment pels serveis del Centre d’Acollida Assís, el qual proporciona diferents ajudes en els àmbits d’higiene, àpats, acompanyament i habitatge social per a totes aquelles persones adultes que es trobin en situació de sensellarisme. Davant les onades de calor i les altes temperatures que pateix el país aquesta temporada d’estiu, des d’Assís han ampliat la campanya de recollida de roba.

Tant particulars com empreses ja poden dur a terme les seves donacions de roba d’estiu. Segons manifesta l’organització, el més necessari és roba d’home, ja que n’atenen més que dones, i, sobretot, han de ser peces fresques i còmodes. Dintre d’aquests paràmetres, accepten qualsevol peça d’estiu, com són samarretes de màniga curta, pantalons curts, faldilles, banyadors, gorres o motxilles.

Portes obertes per a totes les donacions

Les instal·lacions del Centre d’Acollida Assís, situades al barri de Sarrià de Barcelona, romandran obertes tot el mes d'agost de dilluns a dissabte, de 9 h a 15 h. Enguany, van organitzar la primera crida per a la recollida al juliol, però “aquest any ha sigut molt calorós, i hem engegat una segona crida de la campanya perquè realment ens estem quedant sense existències”, es detalla des del centre.

Un dels serveis del centre d’acollida és el d’higiene, on garanteixen la neteja personal gràcies a les dutxes i al rober. Al cap de l’any, proporcionen més vuit mil dutxes per a homes i més de mil per a dones. El funcionament del servei és senzill: les persones poden accedir a aigua calenta o freda, segons l’estació de l’any, i fer ús del rober, canviar-se de roba i accedir a peces netes sempre que es necessiti.

Aquestes peces de roba, un cop netes, es tornen a reincorporar al rober. “Les onades de fred i de calor provoquen que, de cop, tinguem una demanda molt alta de roba específica”, expliquen des del Centre d’Acollida Assís. L'organització engega campanyes de recollida de roba, normalment, dos cops a l’any, a l’hivern i a l’estiu.

L’impacte de les onades de calor a les persones sense llar

Durant la campanya actual, des del Centre d’Acollida Assís afirmen que han rebut una resposta positiva gràcies a la comunitat col·laboradora, però, així i tot, continuen necessitant-ne més a causa de la calor i l’afluència de persones. Des del Centre d’Acollida Assís, en època d’estiu, també reparteixen ampolles d'aigua i crema solar.

Per a les persones sense llar passar el dia al carrer amb temperatures elevades, que poden superar els quaranta graus, pot suposar un augment del risc de patir greus afectacions de salut. Segons detallen des de l’organització, la majoria de persones intenten refugiar-se a llocs on puguin estar resguardades del sol, preferiblement si compten amb aire condicionat. A part del centre d’acollida, un exemple de refugi climàtic poden ser les biblioteques públiques.

L’entitat treballa des del 2001 per donar suport a persones sense llar gràcies a diferents projectes que proporcionen habitatge social, centres residencials i acompanyament a tots els àmbits vitals a aquest col·lectiu de persones.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari