Àmbit de la notícia
Comunitari

La Fundació Antisida de Lleida busca col·laboració ciutadana per moblar un pis d’inclusió social

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Míriam Martos
  • Actualment, la Fundació Antisida de Lleida gestiona fins a tres pisos d'inclusió social.
    Actualment, la Fundació Antisida de Lleida gestiona fins a tres pisos d'inclusió social. Font: Llicència CC
  • Imatge del conveni al qual van arribar l'entitat amb Càritas Lleida per millorar la vida de les persones que atenen.
    Imatge del conveni al qual van arribar l'entitat amb Càritas Lleida per millorar la vida de les persones que atenen. Font: Fundació Antisida de Lleida
  • Algunes persones d'un dels pisos d'acollida de la Fundació Antisida de Lleida durant una sortida nocturna amb música i gastronomia.
    Algunes persones d'un dels pisos d'acollida de la Fundació Antisida de Lleida durant una sortida nocturna amb música i gastronomia. Font: Fundació Antisida de Lleida

L’entitat cerca mobles per tal de poder finalitzar un dels pisos que gestiona, el qual servirà per acollir persones en situació de vulnerabilitat.

A les terres de Ponent, la Fundació Antisida de Lleida treballa amb l'objectiu de millorar la qualitat de vida de les persones afectades pel virus de la immunodeficiència humana (VIH). Entre els seus projectes, gestionen fins a tres pisos d'inclusió social. Es tracta de llars pensades per donar cabuda a famílies que pateixen problemes d'habitatges, persones que, tot i tenir certs ingressos, el sou no els permet assolir el preu del lloguer d'un pis. Actualment, dos d'ells donen acollida a una família, però el tercer ha quedat lliure. 

Precisament, l'últim habitatge necessita ajuda per ser enllestit, ja que la falta de determinats mobles ho impedeix. Per aquest motiu, la Fundació ha fet una crida col·laborativa per trobar persones que puguin donar alguns béns de primera urgència, com són un matalàs, una taula de menjador i cadires i estris per la cuina. En un segon pla i si fos possible, també busca una televisió.

Totes aquelles persones que puguin i vulguin col·laborar, poden contactar amb l'entitat trucant al 973 26 11 11 o al 629 906 324.

Xus Iglesias, cap d'Àrea d'Atenció i Inclusió Social de la Fundació Antisida de Lleida, ha explicat a Xarxanet que aquesta remodelació de l'habitatge es planteja perquè, en el cas de la tercera llar, el seu objectiu principal han canviat. Tot i que normalment són d'acollida familiar, la campanya vol comptar amb una unitat convivencial. Iglesias explica que ara el pis "donarà cabuda a persones que necessiten diferents processos".

Es tracta d'un projecte amb una clara intenció, "la idea és que aquest pis es converteixi en un pont del mercat ordinari", explica Iglesias. Mentre estan acompanyades per l'entitat i disposen d'un habitatge, poden estalviar i formen part del programa de Servei d'Acompanyament a la Vida Autònoma (SAVA), on se'ls ajuda a fer plans d'estalvi, entre altres aspectes. Així doncs, se'ls forma i ajuda perquè, en un futur, puguin trobar un habitatge definitiu en el mercat.

Els diversos projectes de la Fundació Antisida de Lleida

Aquesta campanya no és la primera que inicien, de fet, el 2020 ja es va cercar col·laboració per satisfer aquesta necessitat. De totes maneres, el pas dels anys ha deixat rastre en alguns mobles, els quals busquen substituir a causa del desgast i el mal estat. Si més no, la campanya actual forma part d'un dels diversos projectes que gestionen. L'entitat té activitat en cinc àrees: social, laboral, de salut sexual, formativa i de sensibilització.

Marta Melgosa, directora de la Fundació, ha explicat a Xarxanet algunes de les seves implicacions. Per exemple, pel que fa a la promoció de la salut i l'educació sexual, acompanyen a col·lectius amb especial vulnerabilitat, com "persones que exerceixen el treball sexual, col·lectiu LGTBIQ+ i usuaris de la PrEP (profilaxi preexposició), un tractament preventiu contra la sida".

A banda, també tenen cabuda dins l'oci nocturn, ja que són l'entitat encarregada de gestionar els punts liles que s'instal·len a les comarques de Lleida, a més de gestionar projectes d'atenció psicològica, on també té s'inclou el Centre Penitenciari Ponent

Melgosa també posa èmfasi en la cura de les persones a les quals ajuden, promovent activitats com la reflexoteràpia, massatges o activitats d'oci per fomentar el seu benestar, a més de contribuir a la inserció laboral de la gent en situació de vulnerabilitat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari