Àmbit de la notícia
Comunitari

Experiències turístiques accessibles per a persones amb diversitat funcional

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • Una persona amb cadira de rodes fent parapent.
    Una persona amb cadira de rodes fent parapent.

Fent País posa en marxa una campanya col·laborativa per llançar al mercat una capsa d'experiències per a tothom en col·laboració amb altres entitats.

L'oci és un dret per a tothom, però trobar propostes accessibles no és fàcil. La cooperativa Fent País posa en marxa una campanya de micromecenatge amb la Fundació Goteo per llançar la primera capsa regal d'experiències turístiques que siguin accessibles per a persones amb diversitat funcional. Les persones que s'hi sumin ho poden fer fins al 3 de desembre, Dia Internacional de la Discapacitat, i rebran com a recompensa una capsa regal d'experiències.

"Creiem que les persones amb discapacitat tenen tot el dret de trobar productes al mercat que els permetin gaudir de tot allò que el turisme de Catalunya té per oferir. A més a més de ser una població activa, productiva i digna d'admiració", expliquen des de Fent País.

La primera versió de la capsa d”Experiències per a tothom’ estarà disponible de manera online a partir del 15 de desembre i tindrà més de 70 propostes adaptades com menús degustació, vols en parapents adaptats, nits en hotels rurals, i experiències de realitat virtual.

De fet, moltes de les iniciatives amb les quals col·laboraven ja tenien propostes totalment accessibles, com el cas dels vols amb parapent Entrenúvols, el Celler Collbaix i l'Hotel de Salut Somlom, i només ha calgut incorporar-hi aquesta perspectiva.

Conèixer de prop la realitat dels col·lectius

Per fer aquest projecte, l'entitat ha col·laborat amb Fundació Ampans (Fundación Atención e Inserción Discapacidad Intelectual), l'Associació Catalana per a la Promoció de les Persones Sordes (ACAPPS) i la Fundació Estimia, que els han assessorat sobre les barreres principals que afecten els seus col·lectius.

Conèixer les realitats de prop ha sigut indispensable per fer les experiències accessibles. "Hem descobert que el 98% de les persones amb discapacitat auditiva es comunica de manera oral amb lectura labial, per tant, els nostres col·laboradors només han de manejar algunes pautes de comunicació específiques. També que no totes les persones amb discapacitat visual coneixen el llenguatge braille i que és més recomanable fer servir un codi QR", expliquen.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari