Àmbit de la notícia
Social

Obertes les inscripcions a la ‘Magic Line’ del 2023

Entitat redactora
FCVS
Autor/a
Sònia Pau Cortada
  • La caminada solidària ‘Magic Line’ arriba a la desena edició i ho fa en plena forma.
    La caminada solidària ‘Magic Line’ arriba a la desena edició i ho fa en plena forma.

El 26 de març es farà una nova edició de la caminada solidària de Sant Joan de Déu i aquest cop, a més de fer-se caminant o corrent, alguna ruta es podrà fer nedant.

La ‘Magic Line’ arriba a la desena edició i ho farà en plena forma: més llocs i més rutes que mai per triar. Després de dos anys de restriccions per la pandèmia de la Covid-19, la iniciativa solidària de Sant Joan de Déu recupera el format.

Tornem a la normalitat, per tant, recuperem el model que defineix la ‘Magic Line’ i pel qual és coneguda arreu -explica la responsable de comunicació de l’Obra Social Sant Joan de Déu, Txell Esteve-. Això vol dir que tornem a les sortides i rutes proposades per Sant Joan de Déu; que la gent podrà fer equips nombrosos -de quatre a vint persones- i que aquests equips hauran de mobilitzar-se prèviament al dia de la caminada per aconseguir els seus reptes econòmics”.

La tornada a la normalitat significa també més implicació dels i les participants. Amb la pandèmia, per exemple, s’havien perdut les accions prèvies amb les quals els equips recullen fons, com ara els esmorzars, berenars o vermuts solidaris. Pel que fa al dia de la caminada, hi tornarà a haver dinamitzacions al llarg de les rutes i es recuperarà la festa final com a punt de trobada. “Serà al Port Vell -avança Esteve- i pel fet de ser la desena edició serà una gran festa final”.

Una ruta nedant

Si l’any passat va ser Madrid qui es va sumar a la ‘Magic Line’, el 2023 s’hi afegeix Múrcia. I, seguint amb novetats, a Barcelona es podrà fer una ruta nedant: el trajecte aquàtic serà de la Platja de la Mar Bella fins a la de la Nova Icària i després 2,3 quilòmetres caminant fins al Moll de la Fusta, on hi haurà l’arribada i l’espai de la festa.

A la pregunta de si, malgrat ser una acció solidària consolidada, l’organització tem que la gent s’esgoti i es cansi, la responsable de comunicació contesta que el que pot passar és que s’esgoti la solidaritat: “La ‘Magic Line’, com tot, tard o d’hora s’esgotarà o, com a mínim, anirà creixent i decreixent. Això és normal tenint en compte que hi ha molta oferta solidària i que tot té els seus cicles, però, mentre tingui sentit fer-la, ho seguirem intentant”.

La realitat, de totes maneres, fa molt necessàries propostes com la ‘Magic Line’, perquè augmenta el nombre de persones en situació vulnerabilitzada. “El que realment ens hauria de fer por a tots, no només a Sant Joan de Déu, és que la nostra societat deixi de mobilitzar-se. Venim d’una cultura associativa i solidària molt forta, una cultura molt fidel a entitats i a causes que ho necessiten. En aquest context, mobilitzar-se és més fàcil. Mica en mica, però, aquesta cultura sembla que es va perdent i això sí que fa por”, planteja Esteve.

Des de Sant Joan de Déu sempre es declaren molt a favor del “persones que ajuden a persones”. Esteve hi posa arguments: “Sense la solidaritat en xarxa, sense el concepte de col·lectivitat i comunitat, sense la idea tan bonica i tan potent de ‘persones que ajuden persones’, sense aquesta empatia tan necessària que implica la solidaritat és difícil mobilitzar-nos a favor dels altres. Si això passa, la societat i no només la Magic Line, perdrà molta força”.

De moment, però, la iniciativa creix i es consolida. En aquests deu anys de vida, la caminada solidària s’ha consolidat sobretot gràcies a tres valors: l’actuació en equip, que ningú guanya ni perd -perquè no es tracta de cap competició- i que no només es tracta de caminar el dia 26 de març, sinó que cada equip ha de fer que passin coses els mesos previs. Per a Esteve, “la ‘Magic Line’ també va de moure’ns pels altres i el moure’s és literal... arremangar-se i fer coses que estan al nostre abast i que poden canviar el món”.

La ‘Magic Line’ arribarà en aquesta desena edició a Barcelona, Lleida, Tremp, València, Mallorca, Madrid i Múrcia. Les inscripcions ja estan obertes.

En aquests 10 anys la caminada solidària ha recaptat 2,6 milions d'euros, hi han participat cent mil persones i s'han finançat gairebé tres-cents projectes.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari