Àmbit de la notícia
Comunitari

Educom Dones: desenvolupament professional i suport mutu

Entitat redactora
Colectic-comunitari
  • Pla detall de les mans d'una dona escrivint en un entorn de treball.
    Pla detall de les mans d'una dona escrivint en un entorn de treball. Font: Niu d'Imatges de la Joventut

La cooperativa Barabara Educació obre les inscripcions per a la vuitena edició d'aquesta formació que avalen un centenar de participants, de les quals un 85% han trobat feina de qualitat.

Les dones i els homes no tenen les mateixes oportunitats laborals. Les dones assumeixen en més mesura els treballs de cura i reproductius, una realitat evidenciada amb la pandèmia que desemboca en la feminització de la pobresa. Tenen més atur i cobren més d'un 20% menys que els homes, segons l'Observatori de Treball i Model Productiu de la Generalitat de Catalunya.

En aquest context posa en marxa la cooperativa Barabara Educació la vuitena edició del curs gratuït Educom Dones de desenvolupament professional basat en l'empoderament individual, de grup i comunitari dirigit a dones en situació d'atur de llarga durada, de precarietat laboral o amb ganes d'un canvi professional, amb o sense experiència professional.

Es tracta d'una formació valorada per més d'un centenar de dones participants, que afirmen la seva millora professional, i avalada per les xifres d'ocupabilitat: el 85% han aconseguit una feina que han triat de forma conscient.

Però no es tracta únicament d'un espai laboral, sinó que es genera una xarxa de suport mutu i sororitat entre elles, afegeixen des de la cooperativa. "Les dones valoren el procés com una experiència única, que no sols ens permet treballar amb eines per accedir o millorar al món laboral,  sinó també generar un grup entre iguals, un espai de suport i confiança per poder acompanyar-se en un camí ple d’obstacles".

Formació personalitzada

Des d'un inici del curs, es fa un treball personalitzat amb les dones inscrites a partir d'entrevistes per valorar les seves necessitats. Durant la formació, es combina el procés grupal amb tutories individualitzades per treballar un pla d'orientació professional individualitzat. Al final del procés, es fa entrega d'una eina pròpia: un informe competencial que avalua els punts fort i de millora de cada participant.

El procés permet l'autoconeixement de les pròpies competències i habilitats, afavoreix la presa de decisions, i dona eines i recursos del món laboral, afirmen amb satisfacció davant de casos d'èxit com el d'una dona que amb 40 anys volia formar-se com a desenvolupadora. "Va arribar a la formació amb moltes barreres per poder assolir el seu objectiu" i ara treballa com a desenvolupadora en una empresa tecnològica.

 

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari