Àmbit de la notícia
Cultural

La catorzena edició del Festival Màgicus ofereix una oportunitat a les magues emergents i professionals

Entitat redactora
LaviniaNext
Autor/a
Marta Catena
  • Les inscripcions per participar en la catorzena edició del Màgicus estan obertes fins al 20 de setembre, i poden participar joves d'entre 14 i 25 anys.
    Les inscripcions per participar en la catorzena edició del Màgicus estan obertes fins al 20 de setembre, i poden participar joves d'entre 14 i 25 anys. Font: Montse Giralt
  • Enguany, un dels objectius és potenciar la presència de dones magues per impulsar la representació femenina, en un sector encara masculinitzat.
    Enguany, un dels objectius és potenciar la presència de dones magues per impulsar la representació femenina, en un sector encara masculinitzat. Font: Montse Giralt
  • Un dels punts forts del Màgicus és l'acompanyament a les joves participants, per ajudar-les a formar-se en el camp de la màgia i créixer com a professionals.
    Un dels punts forts del Màgicus és l'acompanyament a les joves participants, per ajudar-les a formar-se en el camp de la màgia i créixer com a professionals. Font: Montse Giralt

El festival més màgic del territori, impulsat per Lluïsos de Gràcia, té obertes les inscripcions fins al 20 de setembre amb l'objectiu d'acollir la nova comunitat jove que protagonitzarà l’edició d’enguany.

Amb l’objectiu principal de fomentar i visibilitzar la màgia jove entre les magues emergents i professionals, el Festival Màgicus ja prepara la celebració de la seva catorzena edició, que arriba a les instal·lacions de Lluïsos de Gràcia, l’associació organitzadora, els dies 24, 25 i 26 de novembre.

Enguany, es pretén posar especial èmfasi en l’impuls del talent femení en el món de la màgia, i promoure la importància de potenciar un espai per a les dones i noies magues, dins un sector que compta amb poca representació femenina i que encara està molt masculinitzat. “Aquest any hi haurà dues dones magues en el jurat per intentar fomentar i visibilitzar que també hi ha dones dins aquest món”, explica Dri Oriol, gestora cultural de Lluïsos de Gràcia.

El Màgicus té una durada de tres dies, en els quals es desenvolupen tots els actes que conformen la programació. Divendres a la tarda, es dona el tret de sortida amb el concurs de Màgia d’escena i dissabte al matí se celebra el concurs de Màgia de prop. Al migdia, és el torn de dinar de germanor, l’oportunitat de gaudir d’un espai de cohesió entre les participants i, al vespre, hi ha la gala de màgia, protagonitzada per les guanyadores dels concursos.

Diumenge, es conclou el festival amb els tallers per a infants, activitats de màgia inicial per nens i nenes d’entre cinc i dotze anys, i la classe magistral, oberta a les participants del Màgicus i a tothom qui vulgui aprendre.

Una oportunitat per endinsar-se en el món de la màgia

Les inscripcions per formar part del festival de màgia jove de Catalunya estan obertes fins al 20 de setembre, i l’únic requisit és tenir entre catorze i vint-i-cinc anys. Per apuntar-se només cal entrar a la pàgina web del Màgicus i omplir el formulari d’inscripció amb les dades de la persona. També és necessari enviar un vídeo d’una actuació on es representi un número de màgia, sigui gravat a casa o en una funció o recital, i no cal que sigui el número que es presentarà al concurs.

“Aquesta inscripció, un cop es faci la selecció de les persones que s’hi presenten, les que passin han de pagar dotze euros, en els quals s’inclouen dues entrades per a familiars, pels concursos de Màgia de prop i Màgia d’escena, els àpats, la classe magistral, l’acompanyament gratuït de la mentora i unes entrades per visitar la casa Batlló”, destaca Dri Oriol.

El comitè seleccionador valora l’originalitat i la capacitat de millora, entre altres valors i característiques, per escollir quines magues podran participar en el festival. "Si les seleccionadores, per exemple, veuen una maga emergent amb potencial i creuen que, gràcies al Màgicus, es pot arribar a impulsar, és una característica que tenen en compte a l’hora de seleccionar", expressa la gestora cultural de Lluïsos de Gràcia.

L’únic que no està permès és repetir una actuació. És a dir, es poden presentar magues que ja ho hagin fet a edicions anteriors, però sense exposar el mateix número.

Un cop dins, cada maga pot escollir la categoria a la qual vol presentar el seu número durant el festival, sigui Màgia de prop o Màgia d’escena. “Nosaltres cerquem visibilitzar-les, perquè tinguin l'oportunitat de mostrar el seu número. Al llarg dels dies que reben l'acompanyament de la mentora, que els fa propostes de millora i els aconsella perquè s’acostumin a actuar davant d'un públic”, diu Dri Oriol.

Després dels concursos de divendres tarda i dissabte matí, al vespre se celebra la gran gala de màgia, en la qual s'hi podran veure els números guanyadors del concurs, en una apassionant vetllada oberta a tothom.

Crear vincle i enfortir la comunitat gràcies al Màgicus

“L’edició passada ja vam optar per fer dos dies de concurs, per poder donar a les concursants l’espai que es mereixen. A més, com que vam esgotar les entrades per la gala, fins i tot hem plantejat celebrar dos passis aquest any. Tot està per confirmar”, relata Dri Oriol. El que és un fet és que el Festival Màgicus creix any rere any i, cada vegada més, es crea una cohesió entre les participants.

“Fins i tot hem rebut inscripcions de parelles de concursants que es van conèixer l’any passat aquí. Està funcionant molt bé. Ara volem treballar en aquest esprint final per fer la selecció, perquè com hem comentat, es tanca el dia 20”, conclou Dri Oriol.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari