Àmbit de la notícia
Formació

CoopCamp presenta una nova edició de l’itinerari formatiu per a associacions

Entitat redactora
El Far Cooperatiu
Autor/a
El Far Cooperatiu
  • Formació impartida per tècnics de CoopCamp
    Formació impartida per tècnics de CoopCamp. Font: CoopCamp

Es tracta d’una programació formativa gratuïta dirigida especialment a associacions i entitats que tenen activitat econòmica.

Arrel de l’interès i els dubtes que molts projectes plantegen a l’Ateneu a l’hora de constituir-se com a cooperativa o com a associació, CoopCamp presenta una nova edició de l’itinerari per a associacions amb l’objectiu de donar-los a conèixer les potencialitats de l’Economia Social i Solidària i d’oferir-los diferents continguts especialitzats i professionalitzadors que els ajudi a consolidar la seva activitat.

La proposta està pensada, especialment, per a aquelles associacions que necessiten créixer i adaptar la seva activitat econòmica, o una part, a una estructura més empresarial sense perdre els seus principis, valors i objectius fundacionals.

Una proposta formativa de 6 sessions

L’itinerari es divideix en 6 tallers pràctics que iniciaran el 25 d’abril i que seguiran tots els dijous del mes de maig, de 18 a 20 hores. Les sessions es realitzaran en línia.

El primer taller abordarà el marc legal de les associacions, amb informació actualitzada, i servirà per repassar els aspectes més rellevants del marc legal que contempla el teixit associatiu, com la nova Llei de Foment de l’associacionisme i les modificacions a la Llei de mecenatge. A càrrec de Mario González, de CoopCamp.

Tot seguit, el 2 de maig, tindrà lloc la sessió 'Podem millorar la captació de persones sòcies a través de les nostres xarxes?', dedicada a la gestió de la comunicació de les associacions i, especialment, de les xarxes socials. L’objectiu és analitzar com es pot transmetre el missatge i augmentar la base social de les entitats a través d’aquestes eines. A càrrec de Núria Loras, de CoopCamp.

El 9 de maig es dedicarà a 'La gestió econòmica de les associacions', amb una sessió per tractar aspectes imprescindibles per a facilitar la gestió econòmica de les associacions. A càrrec de Jordi Escoda, de CoopCamp.

El dijous següent, el 16 de maig, tindrà lloc la sessió 'Aspectes fiscals, laborals i administratius', on es farà especial incidència en la necessitat de complir la Llei Orgànica de Protecció de Dades (LOPD). A càrrec de Jordi Escoda, de Coopcamp, i de Gabriel Bernárdez, d’INSTA, Serveis Jurídics Ambientals – CoopCamp.

Finalment, es proposen dues sessions enfocades a la petició i gestió de subvencions. El 23 de maig amb la càpsula 'Vols demanar una subvenció i no saps com començar?' i el 30 de maig amb el taller 'Cofinançar projectes amb subvencions', on s’abordaran formes de finançament més complexes i es treballarà sobre casos pràctics. Aquestes sessions aniran a càrrec de Tais Bastida, de CoopCamp.

Aquest itinerari és gratuït i es realitzarà en línia. Totes aquelles persones interessades en participar-hi, cal que s’inscriguin prèviament al web de CoopCamp.

CoopCamp acompanya associacions, clubs i entitats en el seu creixement i transformació a cooperativa

Aquesta proposta de tallers pràctics pensats especialment per a associacions i cooperatives forma part del servei que ofereix anualment CoopCamp de formar i acompanyar associacions, clubs i entitats en el seu creixement i transformació a cooperativa.

És per això que el 2021 també va editar el recurs 'Associació o Cooperativa?', amb l’objectiu de mostrar les característiques més destacades de cada fórmula.

L’Ateneu Cooperatiu del Camp de Tarragona - CoopCamp és un dels 14 ateneus impulsats pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de  Catalunya. Fomenta la creació de noves iniciatives socioeconòmiques  transformadores, lligades al territori, i la generació d’ocupació de qualitat. També  treballa en l’enfortiment d’una xarxa d’intercooperació de l’economia social i  solidària al Camp de Tarragona.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari