Campanya per fomentar el vot dels i de les joves

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Campanya per fomentar el vot dels i de les joves

Resum: 

El Consell Nacional de la Joventut de Catalunya (CNJC) ha presentat la campanya "Els teus pares encara voten per tu?", amb la qual pretén apel·lar a l'autonomia política i la responsabilitat en el futur de Catalunya dels i les joves i provocar-los per tal que vagin a votar el 28 de novembre.

La presentació de la campanya va tenir lloc dijous 30 de setembre, al Parlament de Catalunya i va comptar amb la intervenció d'Ernest Benach, president del Parlament. Hi van participar Víctor Albert, president del CNJC, i David Gutiérrez, secretari responsable de la campanya.

Víctor Albert, president del CNJC, va contextualitzar la campanya, explicant que és molt important superar la desafecció política que existeix ara mateix entre la gent jove i les institucions. El CNJC intenta potenciar la participació dels i les joves a través de les entitats, plataformes, etc. però també considera necessari promoure la participació a través de les eleccions i a través d'altres formes d'expressió política.

El Víctor va destacar que els problemes dels i de les joves han estat relegats a un segon pla de l'agenda política o no han tingut la consideració que es mereixien. Llavors, cal treballar per tal que les propostes de la gent jove estiguin presents en aquesta campanya, a l'agenda pública i a la mediàtica.

Trobades amb els caps de llista dels partits polítics

En el marc de la campanya del foment del vot jove, el CNJC ha encetat una ronda de contactes amb els caps de llista de cada partit polític per tal d’informar-los dels objectius i accions de la campanya i traslladar-los el document d’incidència que recull les propostes de l’associacionisme juvenil.

El document d’incidència política ha estat elaborat per les entitats juvenils del Consell amb un ampli consens. Es tracta d’un document que recull 11 punts i que neix amb la intenció que el pròxim Govern de Catalunya tingui les polítiques de joventut com una prioritat.

Ja ha tingut lloc la primera d’aquestes trobades, amb el president i candidat d’Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) a la presidència de la Generalitat, Joan Puigcercós, acompanyat de la candidata jove de la formació, Gemma Lago, i del portaveu de les Joventuts d’Esquerra Republicana de Catalunya (JERC), Gerard Coca.

Generar discurs i debat

Amb l'objectiu de generar discurs i debat al voltant dels projectes i aconseguir que els i les joves coneguin què proposa cada partit, s'organitzaran trobades a les universitats catalanes i als Consells locals de joventut de Sabadell, Tortosa, Matadepera, Lleida, Blanes i Badalona.

Amb les sessions dels Consells Comarcals es farà un vídeo que recollirà les aportacions que s'hi facin.

Difusió de la campanya

El seguiment de les trobades i accions que es portin a terme es farà a través d'un portal web propi de la campanya i de les xarxes socials Twitter, Facebook i Youtube. També, es publicarà un diari especial que recollirà informació bàsica sobre què són les eleccions, el Parlament, què representa anar a votar, etc.

A més a més, el CNJC vol arribar als mitjans de comunicació i que aquests ajudin i multipliquin el missatge a tota la població.

Afegeix un comentari nou