Enric Canet: som militants i activistes

Enric Canet: som militants i activistes

Resum: 

Enric Canet, del Casal dels Infants, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat

Som militants i activistes

La societat, després de la crisi, haurà de ser diferent a com ens l’han muntat i, durant tants anys, ja ens ha estat bé. Per a assolir-lo, caldrà començar per nosaltres mateixos, per tenir un horitzó on ens impliquem per fer les coses diferents. No necessitem funcionaris contractats ni voluntaris aïllats. Cal tenir gent militant que s’aglutini i sigui activista social perquè les coses es facin diferents.
I que les nostres entitats s’impliquin en ser responsables des del respecte a l’entorn, tant el Medi com el Territori humà al respecte en els contractes laborals dignes i en la participació social. Entitats coresponsables per a una societat coresponsable.


Si no servim, no servim per a res

Les entitats servim a la missió que tenim però, fonamentalment, hem de servir a la societat i al país. Quan perdem aquest horitzó, no servim per a res. L’aprenentatge servei també ens l’hem d’aplicar nosaltres: aprendre llegint la societat i els factors que hi incideixen, aprofundint gràcies a la reflexió, al debat, a la recerca d’estudis. Actuar cada vegada d’una manera diferent, sabent adaptar-nos als entorns incerts i tenint clar que el canvi social solament vindrà del nostre canvi personal i de les organitzacions.

Tornar a la pàgina reptes de futur

Afegeix un comentari nou