Ester Umbert, entrega a canvi de somriures

Ester Umbert, entrega a canvi de somriures

Resum: 

Seguir l'exemple dels monitors que quan era petita la feien somriure és el que va portar, ara fa 7 anys, l'Ester Umbert a fer voluntariat. Ara és ella la que s'entrega a altres infants en el Centre d'Esplai Refugi, nens i nenes que, com ella fa uns anys, gaudeixen cada dissabte a l'esplai.

Ester Umbert

Edat: 23 anys

Entitat: Centre d'Esplai Refugi

Quants anys portes fent voluntariat?

Ja fa 7 anys que vaig començar com a monitora voluntària a l'esplai.

Per què vas decidir fer aquesta col·laboració?

Perquè en el seu moment, quan era nena, vaig tenir unes persones que em van educar en el lleure de forma voluntària i en tinc molts bons records. Vull transmetre el que ells em van transmetre a mi amb tanta o més passió i fer feliç a més infants.

Ens pots dir una paraula que defineixi voluntariat?

Entrega.

Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?

La cançó "Tens un amic en mi" de la pel·lícula Toy Story.

La millor experiència amb què t'has trobat fent voluntariat?

No en tinc una, en tinc moltes. Però les millors són el dia en què veus que un nano passa a tractar-te com un amic més i veus que el que li estàs ensenyant (respecte, amistat, implicació...) ja ho ha interioritzat. Per mi, el millor entorn on inconscientment els nanos aprenen més ràpidament aquests valors és la muntanya. Cada any, els campaments que fem a l'estiu són una experiència inoblidable.

Què t'aporta el voluntariat i què aportes a la societat a través del voluntariat?

M’aporta alegria, sentir-me realitzada i útil, a més d'experiències inoblidables. I procuro aportar coneixements, dedicació i una branca de l’ensenyament molt rica en experiències sensorials i sentimentals.

Afegeix un comentari nou