"Èxit de la Marató en l'any de la crisi", article de Josep Maria Canyelles

 Font:
Font:

"Èxit de la Marató en l'any de la crisi", article de Josep Maria Canyelles

Resum: 

Josep Maria Canyelles dedica un dels seus darrers articles de l'any 2010 a l'èxit assolit per La Marató de TV3 d'aquest any, especialment marcat per les conseqüències de la crisi econòmica. Tot i així, aquesta edició, dedicada a les lesions medul·lars i cerebrals adquirides, és la que ha aconseguit recaptar més diners. A dia d'avui ja són prop de set milions i mig d'euros, una xifra que anirà en augment fins el proper dia 31 de gener, quan es tanquen els canals per a efectuar donacions. Es tracta, doncs, d'una xifra rècord i històrica que demostra la capacitat de mobilització i la solidaritat dels catalans i les catalanes.

En l'article, Josep Maria Canyelles explica que sembla que la crisi, lluny de ser un obstacle per a la donació, ha fet que els ciutadans s'hagin sentit més propers a la problemàtica i hagin col·laborat més. Una bona mostra és la gran mobilització ciutadana que ha generat La Marató de TV3, que va comptar amb 1.245 activitats repartides per tot el territori per contribuir a la cita, organitzades de forma espontània per la societat.

La gran xifra aconseguida, tal com afirma Josep Maria Canyelles, és difícilment superada per altres maratons d'arreu del món, tenint en compte el volum de població. En el cas de Catalunya, la mitjana de donació per habitant aquesta Marató ha estat de d'1 euro.

Però, quina és la clau de l'èxit de la Marató de TV3? L'autor en destaca quatre aspectes, a part de l'excel·lent treball de producció del programa en directe:

  • L'existència d'una fundació amb una missió clara i una orientació a la recerca
  • L'existència d'un consell mèdic assessor que determina amb criteris objectius el tema de cada edició i la destinació dels recursos
  • La transparència i rigorositat
  • La implicació de voluntaris i el conjunt del teixit associatiu

Llegiu l'article complet!

Afegeix un comentari nou