Helena Palau: Les entitats han de ser influents i tenir garantida la seva continuïtat

Helena Palau: Les entitats han de ser influents i tenir garantida la seva continuïtat

Resum: 

Helena Palau, presidenta de la xarxa ciutadana Ravalnet, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Reconeixement a la tasca que realitzen les entitats

M'agradaria que les entitats que conformen el Tercer Sector Social siguin realment influents. La seva experiència, la seva tasca vers els col·lectius més necessitats, el seu compromís, l'empenta de les persones que en formen part, professionals i voluntaris i, sobretot, el coneixement de les problemàtiques i les millores que proposen, les fan cabdals per a la millora social i, al mateix temps, essencials per aconseguir sortir d'aquesta situació grisa que estem vivint. Cal que siguin escoltades i tingudes en compte, hi guanyarem tots.

Garantir la continuïtat

Un altre repte seria que les entitats del Tercer Sector Social tinguin garantida la seva continuïtat. La seva tasca és necessària, són professionals i tenen ben present les problemàtiques socials. El Tercer Sector Social no és substitut de l'administració, però pel seu funcionament i tracte proper arriba on no arriben les administracions. És una tasca conjunta, on tots són necessaris per a millorar la qualitat de vida de les persones. No m'imagino un futur sense les entitats ni sense el Tercer Sector.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou