Irene Borràs: els reptes del sector són reinventar els models d'organització i comunicar per existir

Irene Borràs: els reptes del sector són reinventar els models d'organització i comunicar per existir

Resum: 

Irene Borràs, de Causes that change the world, ens explica quins són, segons ella, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Reinventar-se, recordant sempre el per què

L’entorn ha canviat, canvia i continuarà canviant. I sovint seguim fent el que hem fet sempre, donant per bones estructures, formes de fer, projectes i activitats. Cal mirar enfora. Veure si continua tenint sentit el què fem i el com ho fem.

Cal estar disposats a desaprendre per tornar a aprendre. Pensar nous models i noves formes de treballar. Reinventar-se. Pensar en solucions i no en projectes, activitats o serveis. No valen els personalismes, ni els vells esquemes, ni el sempre s’ha fet així. Si tenim ben present el per què i el per a què existim, segur que trobarem el millor “com ho fem”. Per molts anys!


Urgent: comunicar per existir i per compartir

Sovint ens queixem de que sempre som els mateixos a tot arreu o que la gent no participa. I si decidíssim fer visible allò que ens dóna sentit? Demanar la participació explícita de la gent? Fer-los sentir part d’un projecte que ens uneix i ens mou? Comunicar cap a dins i cap a fora ens hi pot ajudar.

La comunicació ha esdevingut un tema urgent per a totes les entitats. Cal incorporar-la a l’entitat. Comunicar de forma sistemàtica a qui ens dóna sentit. Comunicar per existir, ser visibles. Comunicar per compartir, establir lligams per fer una entitat sòlida.

I la teva entitat, existeix i comparteix?

Torna a la pàgina dels 10 anys de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou