Jaume Albaigès: els reptes del sector són conjugar el carrer i la xarxa i la col·laboració

Jaume Albaigès: els reptes del sector són conjugar el carrer i la xarxa i la col·laboració

Resum: 

Jaume Albaigès, consultor en estratègia tecnològica per a entitats no lucratives i autor de Tecnolongia.org, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Fem que les nostres actuacions al carrer i a la xarxa sumin

Aquests darrers anys hem hagut de conèixer el nou medi digital, apropiar-nos-el, experimentar-hi, observar-ne els usos que se'n feien en altres contextos o per part d'altres actors... Ara cal recollir tot aquest aprenentatge i convertir-lo en estratègia d'intervenció. I això passa per entendre que Internet no és "un espai més" o "un espai diferent".

La capacitat de transformar la realitat que ens envolta des de la perspectiva de la missió específica que cada entitat té demana, inexorablement, que conjuguem el carrer i la xarxa com un tot. Només així maximitzarem l’impacte de la nostra tasca.

Col·laborem, cooperem, construïm plegades

Durant molt de temps hem fet del treball en xarxa una mena de mantra que repetíem acríticament, donant-lo per descomptat, però sense mesurar-ne l'aportació real... si és que hi era. Federacions, xarxes, plataformes i tantes altres formes de participació col·lectiva de les entitats seguiran sent necessàries a diferents nivells. Però cada cop més ens caldrà trobar solucions complexes a reptes complexos que rarament naixeran des d'un sol àmbit d'expertesa ni des d'una sola forma organitzativa.

Cal, per tant, trencar les fronteres de l'evidència i buscar, des de l'honestedat i la convicció, complicitats en espais diferents amb nous actors.

Torna a la pàgina dels 10 anys de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou