Jordi Armadans: els reptes del sector són la missionalitat i saber aplicar-se les reflexions que fa

Jordi Armadans: els reptes del sector són la missionalitat i saber aplicar-se les reflexions que fa

Resum: 

Jordi Armadans, director de Fundipau, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

No oblidar-nos mai del perquè existim, del sentit de la nostra feina, de la nostra missió

Sembla una obvietat, oi? Però no ho és del tot. Quan fa molts anys que una entitat existeix pot veure’s en la dinàmica de l’anar fent. Organitzar unes activitats, prèviament fixades, amb un rigor envejable i obtenir un reconeixement per la feina feta. Vaja, tot sembla funcionar.

Però, sempre ens hem de preguntar: perquè vam néixer? què volíem transformar? quina necessitat volíem cobrir? I avaluar amb sinceritat si estem essent útils en el sentit de provocar aquells canvis que desitjàvem. Perquè l’objectiu de les entitats no ha de ser fer ‘bona feina i ben gestionada’. L’objectiu ha de ser el de promoure canvis a partir de la bona feina que fan.


És molt senzill: apliquem-nos a dins el que recomanem fora!

Les entitats tenim un gran actiu: fem bones reflexions. Analitzem la realitat amb cura, detectem problemes amb rapidesa i oferim respostes adequades. Solem encertar en els diagnòstics i acostumem a fer bones i interessants propostes per a organitzar millor la societat, la política i l'economia. Som molt bons en tot això.

Però, ens apliquem portes endins totes aquestes recomanacions? Hem d’aprofitar molt més aquestes reflexions. Ens hem d’escoltar més. Ens hem de fer més cas. Sí, usem la nostra saviesa per a recomanar i projectar cap enfora. Però, sobretot, practiquem-la portes endins.

Torna a la pàgina dels 10 anys de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou