Jordi Martínez: els reptes del sector són saber incidir en la creació del nou estat i resistir la crisi

Jordi Martínez: els reptes del sector són saber incidir en la creació del nou estat i resistir la crisi

Resum: 

Jordi Martínez, secretari de l'ANC, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Saber incidir en la creació del Nou Estat

La creació d’un Estat és el moment clau per definir aspectes puntals de com serà i com funcionarà. El procés ha de ser obert i participatiu per a que la societat i les associacions hi puguin participar i influir en la definició del nou Estat.

Les associacions no podem deixar perdre aquesta oportunitat d’or per fer una administració millor i més propera a les seves necessitats i a les de la societat en general.

Resistir la crisi: obrint-se i reinventant-se

L’actual crisi econòmica afecta a tots els sectors de la societat catalana i l’associacionisme no se n'escapa. Saber resistir aquesta situació és vital pel futur del sector. Les associacions s’han de reinventar i obrir-se a noves formes de participació més inclusives i més participatives. Saber sumar més gent als projectes és clau.

Les noves formes d’autofinançament seran molt important perquè petites i grans entitats puguin desenvolupar les seves accions i projectes amb independència. En certa manera també ajuden a fer conèixer la tasca de les associacions a la resta de la societat i a atreure nous voluntaris i adherits.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou