Les entitats catalanes contra la sentència del TC

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Les entitats catalanes contra la sentència del TC

Resum: 

La societat civil catalana reacciona contra la sentència del Tribunal Constitucional (TC) amb una manifestació liderada per Òmnium Cultural i convocada per al proper 10 de juliol. La marxa unitària, amb l'adhesió de més de 670 entitats i organitzacions, porta com a lema "Som una nació. Nosaltres decidim".

Per què aquesta manifestació?

Segons els mateixos organitzadors "La manifestació és en defensa dels valors democràtics i reclama el respecte a la voluntat del poble expressada en referèndum." L'estatut que queda després de la sentència del TC "no respon a les necessitats polítiques ni socials del nostre país i marquem el punt de partida d’un context de major sobirania per a Catalunya".

Qui convoca la manifestació?

La marxa està liderada per Òmnium Cultural i compta amb un gran nombre d'entitats i organitzacions s'estan adherint. Fins ara s'han comptabilitzat 158 adhesions, entre les quals es poden trobar nombroses institucions públiques, sindicats i entitats. Algunes de les organitzacions implicades al projecte xarxanet.org, com ara Federació d'Ateneus de Catalunya, Fundació Pere Tarrés, la Federació Catalana de Voluntariat Social, o Minyons Escoltes i Guies de Catalunya també s'hi han adherit.

Mobilització a través de la xarxa

La repercussió de la sentència del TC a la xarxa ha estat especialment sonada a les xarxes socials com facebook o twitter. Aprofitant aquesta mobilització i interès dels internautes, l'organització de la manifestació està desenvolupant una important tasca de comunicació 2.0. S'ha obert un esdeveniment de facebook, s'ha publicat una pàgina amb diferents elements per fer difusió de la manifestació, i s'ha creat un gadget al web www.somunanacio.cat que recull tots els missatges de twitter amb l'etiqueta #somunanacio.

Vols col·laborar?

Si voleu adherir-vos com a entitat ho podeu fer omplint el formulari d'adhesions que es proporciona al mateix web. Si vols assistir a la manifestació i no disposes de transport per a fer-ho, pots fer servir els busos que s'estan organitzant arreu del país.

Vídeo "Som una Nació: Nosaltres Decidim"

Continguts relacionats:

- La FCVS rebutja la sentència del Tribunal Constitucional

- El CNJC i el CJB lamenten la sentència del Tribunal Constitucional

Afegeix un comentari nou