La societat civil protagonitza la manifestació contra la sentència del TC

 Font:
Font:
 Font:
Font:

La societat civil protagonitza la manifestació contra la sentència del TC

Resum: 

Èxit rotund de la mobilització contra la sentència del TC, que va acollir al voltant d'1 Milió i mig de persones. Més de 1.700 entitats adherides van liderar la manifestació promoguda per Òmnium Cultural i feta realitat gràcies a la col·laboració de voluntaris i voluntàries.

La manifestació de dissabte va resultar tot un èxit. La mateixa presidenta d'Òmnium Cultural, Muriel Casals, va afirmar dissabte sentir "felicitat" per la gran afluència de gent. Segons Muriel, els polítics "estan davant la fidelitat al seu poble, als seus electors" i davant unes lleis que el poble considera que "no mereixen lleialtat". Per aquesta raó, només queda "la deslleialtat a la sentència".

Societat civil compromesa

Una de les dades més impactants de la manifestació i que n'explica l'èxit és la mobilització d'entitats de tots els àmbits (culturals, educatives, socials, sindicals, professionals). Moltes d'aquestes van convocar als seus socis i simpatitzants per anar plegats a la manifestació.

Una manifestació 2.0
La manifestació s'ha pogut seguir a través de diferents xarxes socials com twitter, facebook o flickr. T'ho expliquem a Som una nació, tenim dret a decidir: una manifestació 2.0.

Manifestacions a l'estranger
La gran manifestació de dissabte 10 de juliol va ser també seguida a ciutats d'arreu del món. Grups de catalans es van concentrar a ciutats com Tolosa, Montreal, Londres, Nova York, Berlín, Brussel·les, Dublín, Washington, Los Angeles. T'ho expliquem a Catalans a l'estranger, ambaixadors de la indignació catalana.

Afegeix un comentari nou