Maria Coll i Joan Salicrú: els reptes del sector són millorar la interrelació i saber comunicar

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Maria Coll i Joan Salicrú: els reptes del sector són millorar la interrelació i saber comunicar

Resum: 

Maria Coll i Joan Salicrú, coodirectors de la revista Valors editada per l’Associació Cultural Valors, ens expliquen quins són, segons ells, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Interrelacionar-se per créixer


Durant molt de temps les entitats han anat treballant perquè en bona mesura no han tingut grans dificultats econòmiques. Ara, però, cal suplir la caiguda de les ajudes de les administracions, de les quals totes les entitats hem estat més o menys dependents, i de les donacions privades amb creativitat i augmentant la interrelació. Ara, més que mai, és el moment d’unir forces, de teixir una xarxa de solidaritat social i de superar defintivament l’esperit de “capelletes”.


Comunicació, cal explicar-nos


L’associacionisme és una de les grans riqueses de Catalunya. Actualment hi ha entitats que fan coses extraordinàries per millorar el país però són completes desconegudes. En general, a les entitats manca estratègia comunicativa. En el món associatiu la comunicació es considera un complement quan és bàsica per informar, sensibilitzar, obtenir fons, aconseguir voluntaris, reafirmar el compromís de l’equip, generar autoestima... Una projecció exterior actualment molt més fàcil gràcies a internet i les xarxes socials.

Torna a la pàgina dels reptes de futur

Afegeix un comentari nou