Presentació pública de Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat

Presentació pública de Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat

Resum: 

Sota el lema "Uneix-te a marcar la diferència" Lisboa va inaugurar el passat 5 de març la capitalitat europea del voluntariat 2015.

El 5 de març va tenir lloc al Gran Saló de la Casa Consistorial a Lisboa la presentació pública de la ciutat com a Capital Europea del Voluntariat 2015.

La cerimònia va comptar amb la presència de João Teixeira, vicepresident del CEV (Centre Europeu del Voluntariat), que va ser l'encarregat de llegir un escrit de l'Eva Hambach, presidenta de l'organització. En l'acte també hi va assistir el regidor de Participació i Civisme de l'Ajuntament de Barcelona, regidors d'autoritats locals, presidents de juntes parroquials, socis del projecte i altres personalitats.

Per la seva banda, João Afonso, regidor de Drets Socials, va donar les gràcies al consell tècnic de la municipalitat i als nombrosos voluntaris i socis que amb la seva dedicació han fet possible que Lisboa rebés aquest premi. Alfonso va assenyalar que "la responsabilitat és gran però és agradable despertar-se amb l'esperança d'un dia millor i adormir-se pensant en un món millor".

Durant l'acte es va destacar el paper desenvolupat pel Banc de Voluntaris de Lisboa, un dels més grans de la zona que col·labora amb més de 170 organitzacions en diverses àrees d'intervenció.

La distisnció vol donar visibilitat a una xarxa de suport ja integrada en la comunitat així com fomentar una associació entre la gent per obrir camins de futur.

El programa de Lisboa com a Capital Europea del Voluntariat no només posa de relleu el voluntariat sinó que també impulsa la reflexió sobre la necessitat de reconeixement de voluntaris i les habilitats que aquests adquireixen. L'objetiu és debatre en diferents plataformes i amb la participacó no tan sols de la ciutat sinó que vol portar l'atenció en un àmbit nacional i internacional.

Podeu veure el vídeo resum de l'acte del 5 de març:

Afegeix un comentari nou