Rafa: ajut, emoció, diversió i ànims

Rafa: ajut, emoció, diversió i ànims

Resum: 

En Rafa Orellana fa més de 15 anys que fa de voluntari a l'Associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya. Ens explica com el voluntariat l'’ha ajudat a transmetre valors com l’ajut i el respecte als seus fills.

Rafa Orellana
Entitat: AFANOC: Associació de familiars i amics de nens oncològics de Catalunya
Edat: 48


Quants anys portes fent voluntariat?
Uns 15 o més


Per què vas decidir fer voluntariat?
M’agrada ajudar als altres, i fer un servei als que pateixen i estan en situació de desemparament sense esperar una contraprestació material.


Ens pots dir una paraula que defineixi el voluntariat?
Amb només una paraula és difícil: Compromís amb un retorn afectiu molt gran; ajut, emoció, diversió, ànims, ...


Quina banda sonora posaries al teu voluntariat?
“Ain’t no mountain high enough” de Marvin Gaye.


La millor experiència amb què t’has trobat fent voluntariat?
L’amistat que es crea amb algunes famílies i amb alguns nens, l’optimisme que els nens malalts m’han transmès, l’esperit de superació que en cada moment m’han demostrat tenir els infants malalts.


Què t’aporta el voluntariat i que aportes a la societat a través del voluntariat?
Em fa ser agraït amb la vida, ser compromès amb la societat que m’envolta, m’ajuda a mantenir-me despert i amb els ulls oberts davant dels problemes dels altres, em fa ser més receptiu i tolerant, em fa reaccionar positivament davant de la quotidianitat de les coses, m’ha ajudat a conèixer gent voluntària molt interessant que s’han acabat convertint en grans amics, m’ha ajudat a transmetre més fàcilment als meus fills valors com l’ajut i el respecte als altres (hi ha una frase que diu: “pares voluntaris, fills solidaris”), tot això m’ajuda a ser feliç.

Afegeix un comentari nou