Sergi Rovira: els reptes del sector són tenir la voluntat de ser referent i treballar perquè l'entitat afavoreixi el món que desitgem

Sergi Rovira: els reptes del sector són tenir la voluntat de ser referent i treballar perquè l'entitat afavoreixi el món que desitgem

Resum: 

Sergi Rovira, consultor en estratègia d’organitzacions i especialista en sostenibilitat, ens explica quins són, segons ell, els reptes de futur de l'associacionisme i el voluntariat.

Tenir la voluntat i la perseverança de ser exemple i referent en el propi àmbit d’actuació

Tota organització ha d’incorporar una alta exigència per assolir la tasca que desenvolupa amb uns nivells elevats de qualitat. La voluntat transformadora de les organitzacions les situa com referents de la societat. Per això, les entitats del Tercer Sector han d’incorporar mecanismes per fer de la qualitat dels treball un valor afegit i així poder esdevenir exemple de referència tan en la tasca que realitza com pels mecanismes amb els que la desenvolupar. Això vol dir que també ha de garantir un funcionament escrupolosament transparent i democràtic dels propis òrgans de direcció.


Pensar la pròpia organització com si estigués en el món que desitgem

El nostre món no és perfecte, però això no és excusa per rebaixar el compromís de la pròpia organització amb l’entorn que està immersa. La nostra organització ha de vetllar per incorporar les bones pràctiques del nostre àmbit i d’altres que tenen una repercussió a tota la societat. Si una organització es dedica a la infància desafavorida (és un exemple a l’atzar), fàcilment es pot implicar amb la lluita contra el treball infantil. Alhora ha de ser capaç d’incorporar una política de compres que no malmeti el medi ambient o que no afavoreixi la indústria armamentística. Hem de treballar perquè la nostra organització afavoreixi en tot moment el món que desitgem.

Torna a la pàgina dels 10 anys de xarxanet.org

Afegeix un comentari nou