El present són les persones

 Font:

El present són les persones

Resum: 

Des de 1997, amb el projecte Referents, acompanyem a jovent extutelat i en risc d'exclusió per millorar les seves oportunitats d'emancipació a través de la mentoria.

 Font:

Núria Martínez

Tècnica de mentoria del projecte Referents de Punt de Referència.

més articles de Núria Martínez

Som qui som per la gent que ha format part de la nostra vida, però sobretot per les persones que formen part del nostre present. Persones que es defineixen per ser-hi, de forma real, perquè han triat acompanyar-nos. I, nosaltres, hem decidit deixar-nos acompanyar, des del respecte, des de la cura mútua, des de la confiança i la sinceritat.

Hi ha moments en els quals aquestes persones prenen una especial rellevància. Són els moments en els quals hem de prendre decisions, comencem un projecte nou, entomem un repte o tenim una bona notícia per compartir.

Una d'aquestes etapes claus a la vida és el procés d'emancipació. De cop multitud de conceptes inunden el nostre pensament: estudis, lloguer, factures, pis compartir, rentadores, amigues i amics, somnis, sentiments, emocions, objectius. Un procés únic per cada persona, en el qual posem en marxa les nostres habilitats i coneixements per començar a caminar cap a la vida adulta.

Moments en els quals el fet d'estar acompanyat de forma positiva i respectuosa marca la diferència, no solament de vides individuals, sinó de tota una societat.

A Punt de Referència, som molt conscients de la importància d'aquest acompanyament i d'aquests vincles. Des de 1997, amb el projecte Referents, acompanyem a jovent extutelat i en risc d'exclusió per millorar les seves oportunitats d'emancipació a través de la mentoria. A través d'aquesta metodologia busquem la creació d'un vincle de confiança, establint relacions que els potencien, que els reconeguen, que els acompanyen a creure en ells i elles, que els aportes aprenentatges per l'autonomia. A l’any 2016, 50 joves varen tindre l’oportunitat gràcies a la participació de persones voluntàries de iniciar una relació de mentoria.

I a tu? T'agradaria multiplicar oportunitats pel jovent? Suma't a Referent!

Afegeix un comentari nou