15 entitats que en fan 15!

F Pere Tarrés
15 Anys Xarxanet Font: Xarxanet
15 Anys Xarxanet Font: Xarxanet
Imatge de l'acte dels 15 anys de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya Font: Taula del Tercer Sector Social
Imatge de l'acte dels 15 anys de la Taula d'entitats del Tercer Sector Social de Catalunya Font: Taula del Tercer Sector Social
Logo dels 15 anys d'ECAS. Font: ECAS
Logo dels 15 anys d'ECAS. Font: ECAS

15 entitats que en fan 15!

F Pere Tarrés

Resum: 

A Xarxanet estem d’enhorabona i ho volem compartir amb entitats catalanes que també fan 15 anys durant el 2018. No us perdeu aquest recull i no oblideu felicitar-les.

A continuació trobeu un recull de les 15 entitats amb una breu descripció de la seva tasca i una frase en la que resumeixen els seus primers 15 anys de vida.

Agrupament Escolta i Guia Lo Manaix

Entitat d’educació en el lleure lleidatana dedicada a educar els infants i joves per a la transformació social i a la recerca d’un món millor.

Associació Suport

Associació sense afany de lucre de Vilanova i la Geltrú destinada a la millora de la qualitat de vida de les persones amb discapacitat i les seves famílies.

“Per conscienciar de que les característiques personals no poden minvar els drets dels ciutadans, treballem per la justícia social! Tots podem volar si el vent ens és favorable".

Ateneu de Manlleu

Entitat que treballa en la dinamització de la cultura (música, poesia, debat, formació, memòria històrica, col·lectiu d’entitats…). Presenta un projecte cultural obert que col·labora i interactua amb altres entitats i agents i promou activitats a Manlleu i Osona.

Llamps i Trons – Coordinadora jove de la Creu Alta

Projecte sorgit del moviment associatiu i juvenil del barri de La Creu Alta de Sabadell amb l'objectiu d'esdevenir un espai de trobada de les entitats i el jovent del barri, per tal de donar sortida als seus projectes o inquietuds. Una clara aposta pel model de joves auto-organitzats, auto-gestionats i implicats en l’entorn.

“Els 15 anys de Llamps i Trons han significat una evolució creixent de l'entitat. Hem aconseguit apropar i fer més participativa la festa major per als més joves i menuts, dinamitzant moltíssimes activitats ben diverses, cada vegada més membres a la colla de llamps i a la de trons. Alhora, no hem volgut limitar la nostra activitat a aquests dies de l'any, sinó que hem treballat també en diferents campanyes i accions per tal de millorar diverses qüestions del barri de la Creu Alta, d'on en van sorgir projectes com l'Hort Cooperatiu l'Escarola, l'actual espai verd en construcció del Vapor Cusidó i el Casal Popular el Tallaret”.

Des de la Mina

Desdelamina.net neix com un projecte de dinamització comunitària l'any 2003. Es tracta d’un canal de promoció de la vida al barri de la Mina de Barcelona i un espai de participació per a les entitats que hi treballen i la gent que hi viu.

“Aquests 15 anys ens han servit per confirmar aquella intuïció que Internet seria la nova revolució on les entitats educatives socials haviem d'estar-hi presents. Aportant continguts, article a article, dia a dia, generant nous espais on treballar per la transformació i la generació de comunitats".

ECAS

Federació d’Entitats Catalanes d’Acció Social que treballa amb col·lectius en situació de risc o d’exclusió social. La seva tasca es fonamenta en la lluita per assolir la igualtat d’oportunitats per a tota la població i transformar la societat per fer-la més justa i equitativa.

“Celebrem el camí recorregut, en què hem abordat els reptes de l’acció social i generat propostes i accions per avançar cap a una societat més justa i igualitària. Gràcies a tots els que sumeu per fer-ho possible!”

Fundació Infància i Família

Entitat integrada dins de la Fundació Plataforma Educativa. El seu principal objectiu és procurar famílies d'acollida o adopció per a aquells infants que les necessiten.

"Fundació Infància i Família, 15 anys treballant per garantir el dret que té cada infant a viure i créixer en el si d’una família, si no pot ser la seva, la família acollidora aliena. Tot el nostre agraïment a les famílies acollidores i als professionals que ho han fet possible."

Fundació Tutelar de les Comarques Gironines

Entitat gironina sense ànim de lucre, l’objectiu de la qual és donar suport, proporcionar assistència i millorar la qualitat de vida d’aquells adults vulnerables, persones amb malaltia mental i/o persones amb discapacitat intel·lectual que ho necessitin.

“Nascuda el 2003, la Fundació Tutelar de les Comarques Gironines és l'entitat amb més volum de responsabilitats tutelars de Catalunya (avui 908) i que des del seu 15è aniversari es fa dir 'support'. Dedicada a la defensa dels drets de les persones amb discapacitat a través de la protecció jurídica i el suport social, transita cap a un sistema basat en la al suport a la presa de decisió de les persones amb discapacitat, cercant respectar voluntat i preferències. Suport i apoderament, deixant enrera la tutela paternalista basada en la decisió subrogada, tot cercant la inclusió social i la vida en la comunitat".

La Marsonada

L’entitat va néixer de la inquietud d’un grup de joves d’endinsar-se i conèixer diverses vessants de la cultura popular i tradicional catalana. De l’entitat han sorgit propostes musicals que han permès descobrir, aprendre, dinamitzar i promocionar tradicions.

La Víbria Intercultural

Associació sense afany de lucre, dedicada a la mobilitat internacional per a joves. Va ser fundada l’any 2003 a Terrassa amb l’objectiu de promoure la interculturalitat, el voluntariat (local i internacional), i la ciutadania activa, així com exportar la cultura catalana arreu.

“15 anys ampliant horitzons, promovent valors d'interculturalitat i tolerància a través de la mobilitat internacional, entenent el voluntariat com a eina de transformació social”.

MPS de la Pobla de Claramunt

Federació d’associacions Mucopolisacaridosi i patologies relacionades.

"L’esforç de 5 famílies que fa 15 anys van fundar l’associació suposa avui un benefici per moltes persones. Ara som una gran família".

Taula d’Entitats del Tercer Sector Social de Catalunya

Institució d’utilitat pública que aglutina i representa el conjunt de les entitats socials catalanes. Treballa per donar visibilitat a l'esforç diari i constant que realitza el Tercer Sector Social de Catalunya en la defensa de les persones i de les situacions de vulnerabilitat social que pateixen.

“Compromís ferm i defensa activa dels drets socials. La Taula d'entitats del Tercer Sector Social celebra 15 anys d'història, impulsant i defensant una Catalunya socialment avançada en la qual la igualtat, la qualitat de vida i els drets socials de totes les persones són reals i efectius”.

Tradicat

Associació cultural sense ànim de lucre que s’ocupa de recollir la Flama del Canigó al Coll d’Ares i transportar-la i distribuir-la als pobles i ciutats de les comarques d’Osona, el Ripollès, el Cabrerès i el Moianès cada 23 de juny.

Xarxa Custòdia del Territori

Organització constituïda per entitats, institucions i persones que volen impulsar el desenvolupament i l’ús de la custòdia del territori a Catalunya. L’entitat creu en la necessitat i en l’oportunitat de capacitar la societat civil perquè pugui tenir un paper actiu i directe en la conservació del territori.

"En aquests 15 anys la XCT ha consolidat la custòdia del territori com a una eina fonamental de conservació de la biodiversitat a Catalunya".

Xarxanet

Xarxa associativa i de voluntariat de Catalunya. Un portal d’internet en llengua catalana posat en marxa el 2003 pel Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya on les entitats són les veritables protagonistes.

"Xarxanet ha assolit els 15 anys de vida però encara hi ha gent que no ens coneix i tenim el repte d'arribar arreu i que les entitats puguin gaudir de tot el que des d'aquest humil portal, els volem i podem oferir. Just acabem d'estrenar un nou disseny després de mesos de treball que esperem que ofereixi, com a resultat, un portal ben endreçat i focalitzat en fer de crossa a les entitats i ajudar-les en el seu dia a dia".

Afegeix un comentari nou