Abordar de forma integrada la conducta suïcida

F Pere Tarrés
 Font: Chris Bakeley
Les campanyes de sensibilització són una bona forma de conscienciació social de la problemàtica. Foto: Chris Bakeley
 Font: Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi
Els serveis pretenen ser un espai per compartir experiències i donar veu a la complexitat de la conducta suïcida. Foto: ACPS

Abordar de forma integrada la conducta suïcida

F Pere Tarrés

Resum: 

Un conjunt de nous serveis incorporen les diferents intervencions possibles per tractar aquesta problemàtica.

L’Associació Catalana per la Prevenció del Suïcidi (ACPS) ha posat en marxa un conjunt de nous serveis que pretenen ser un espai per compartir experiències i donar veu a la complexitat de la conducta suïcida. D’aquesta manera, l’entitat vol incloure una visió que incorpori de forma integrada les diferents intervencions possibles que es duen a terme des d’ACPS, com el treball de psicoteràpia i la conscienciació social, per mitjà de diverses campanyes de sensibilització.

Aquests nous serveis tenen lloc al Centre Cívic Cristalleries Planell de Barcelona (Plaça de les Cristalleries Planell) i les persones interessades en participar-hi o en sol·licitar més informació, es poden dirigir a l'entitat per mitjà de correu electrònic a info@acps.cat.

  • Xerrada mensual. Té lloc cada primer dimarts de mes de 19.00 a 20.00 hores i vol esdevenir un espai de suport a les persones que viuen de primera mà amb una persona en risc de suïcidi i pateixen l’impacte emocional de la situació. S’hi treballaran aspectes com l’autoconeixement de les emocions i les eines de suport i acompanyament
  • Assessorament individual. Consisteix en un espai individual dirigit a prestar atenció i fer costat a familiars i amistats de persones en risc de suïcidi. Aspectes com l’escolta activa i l’acollida, la resolució de dubtes i les eines bàsiques d’actuació, seran alguns dels temes tractats en aquest acompanyament.
  • Espai Obert. Un lloc on familiars que han viscut de primera mà aquesta realitat, donaran eines per ajudar a familiars i amistats a interrompre els pensaments suïcides i animar-los a aconseguir l'ajuda necessària. Es parlarà de temes com els mites comuns sobre el suïcidi i la identificació dels senyals d’alarma.

Afegeix un comentari nou