El projecte 'Alado' acompanya a veïns i veïnes del Raval

Fundación Babel Punto de Encuentro
Equip de voluntariat del projecte ALADO Font: babel
Equip de Voluntariat del projecte ALADO
Cartel Projecte ALADO Font: Judit Vela
Carrer Dels Salvador. Foto de Judit Vela
Projecte ALADO Font: Babel
Cartel Projecte ALADO

El projecte 'Alado' acompanya a veïns i veïnes del Raval

Fundación Babel Punto de Encuentro

Resum: 

A la Fundació Babel, ofereixen als veïns i veïnes del Raval que ho desitgin, un acompanyament personalitzat tant presencial com telefònic amb persones voluntàries.

L'aïllament social és una situació comú, vinculada a conseqüències a nivell de salut mental i física.

Aquesta circumstància s'ha agreujat a causa de la pandèmia. Actualment, al voltant del 16% de la població de Barcelona manifesta sentir-se sola (Observatori de la soledat de Barcelona, 2020). Cal destacar que no parlem únicament de persones grans, el sentiment de sol•litud també és comú entre els i les joves.

En aquest context, a la Fundació Babel, entitat amb una trajectòria de 15 anys treballant en l'àmbit de la intervenció psicosocial a la ciutat de Barcelona, neix el nou projecte 'Alado', que consisteix a oferir als veïns i veïnes del Raval que ho desitgin, un acompanyament personalitzat tant presencial com telefònic.

Per a això, compten amb un equip de persones voluntàries formades i disposades a conversar i compartir temps amb veïns i veïnes. Setmanalment cada voluntari/a es trobarà de manera presencial i a través de trucades amb una persona acompanyada.

Ess dirigeixen a serveis, entitats i col·lectius del barri del Raval, perquè, en cas que es detectin persones que puguin necessitar aquest acompanyament, se'ls pugui derivar per tal que sol·licitin accedir-hi.

Afegeix un comentari nou