Actua i signa a favor del desarmament!

Suport Tercer Sector – Fundesplai
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Actua i signa a favor del desarmament!

Suport Tercer Sector – Fundesplai

Resum: 

Fundipau llança una campanya per reclamar als governs català i espanyol que impulsin i donin suport actiu a normatives internacionals per prohibir les armes nuclears i els robots assassins.

L’organització ha posat en marxa aquest mes de juliol una ciberacció per recollir signatures i demanar al govern i al Parlament catalans, al govern espanyol i al Congrés dels Diputats mesures concretes per contribuir a un món més segur i sense armes.

Amb aquest objectiu, els demana que no autoritzin la venda d’armament que pugui incórrer en la vulneració dels drets humans, complint així el Tractat sobre Comerç d’Armes, la normativa comunitària i la llei espanyola.

També els reclama que s’afegeixin al ‘Compromís humanitari’ que diversos països estan promovent a favor d’un tractat per prohibir les armes nuclears i que donin suport a una normativa internacional que prohibeixi el desenvolupament dels robots assassins.

En aquest sentit, Fundipau denuncia el perill que suposen aquestes armes robòtiques en les quals treballen actualment més de 40 estats i que poden “deshumanitzar i agreujar” encara més els conflictes. Per això, la campanya exigeix als dos governs que es comprometin perquè cap companyia ni centre de recerca locals s’impliqui en aquesta tecnologia.

Les signatures es lliuraran al voltant del 21 de setembre, Dia Internacional de la Pau, i durant el proper mes d’octubre, amb l’objectiu de poder influir i fer pressió de cara a l’Assemblea General de Nacions Unides que se celebrarà sobre aquestes dates.

Podeu signar i donar suport a la campanya en aquesta pàgina.

Comentaris

Es una vergonya que es permetin inversions amb aquest tipus d'armes.

Afegeix un comentari nou