Barcelona impulsa el joc en l’espai públic

F Pere Tarrés
 Font: Ajuntament de Barcelona
La iniciativa vol promoure la participació de la ciutadania i dels nens i nenes en la nova visió i impuls del joc
 Font: Francis Lenn
El consistori barceloní treballarà amb diverses àrees, instituts, serveis, districtes, entitats

Barcelona impulsa el joc en l’espai públic

F Pere Tarrés

Resum: 

La iniciativa s’elaborarà a partir d’un procés participatiu i transversal que ha de culminar amb la presentació del Pla a principis de 2019.

L’Ajuntament de Barcelona ha posat en marxa el procés per elaborar el primer Pla d’impuls del joc a la ciutat amb un horitzó fins al 2030 en el marc de l’estratègia Barcelona dona molt de joc. La iniciativa vol promoure la participació de la ciutadania i dels nens i nenes en la nova visió i impuls del joc en l’espai públic, ampliar i diversificar les oportunitats de joc lliure i inclusiu a la ciutat, i desenvolupar criteris i indicadors per planificar i poder fer seguiment de l’increment i la millora de les oportunitats de joc de la ciutat.

La mesura, que s’elaborarà a partir d’un procés participatiu i transversal i que ha de culminar amb la presentació del Pla a principis de 2019, pretén impulsar una nova visió del joc i de la seva importància social. Amb coordinació amb l’Institut Infància i Adolescència, el consistori barceloní treballarà de manera transversal amb diverses àrees, instituts, serveis, districtes, entitats i persones vinculades al món del joc a l’espai públic, per fer del dret al joc dels infants un instrument de matèria política local.

Barcelona dona molt de joc

En línia amb les recomanacions del Comitè els Drets de l’Infant de Nacions Unides, l’Ajuntament de Barcelona vol impulsar i desenvolupar una estratègia que afavoreixi el dret al joc d’infants i adolescents a l’espai públic. En aquesta línia, amb ‘Barcelona dona molt de joc’ es planifiquen les oportunitats de joc lliure, inclusiu i divers en la infància incorporant les opinions i interessos dels infants i adolescents en el disseny dels espais lúdics. La mesura també rendirà comptes i analitzarà els avenços per l’exercici del dret a jugar.

Trobades

Afegeix un comentari nou