Cap infant sense bigoti!

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Cap infant sense bigoti!

Resum: 

L’Obra Social ”la Caixa” i els bancs d’aliments impulsen una campanya de recollida de llet en favor de famílies en risc d’exclusió social.

13 milions de litres de llet. Es calcula que aquesta és la quantitat que garantiria cobrir el consum mínim de llet d'un litre per consumidor i setmana de les 252.000 persones ateses pels bancs dels aliments catalans, i que presenten una dieta deficitària en llet.

Amb l'objectiu d'arribar a aquesta xifra, l'Obra Social La Caixa i els bancs dels aliments catalans uneixen forces amb la campanya "Cap nen sense bigoti", que es durà a terme del 20 al 24 d'abril.

L'Obra Social La Caixa posarà en marxa la recollida física el proper 20 d'abril amb una primera donació de 100.000 litres de llet i habilitarà 1.422 punts de recollida a la xarxa d'oficines de l'entitat de tot Catalunya. Altres centres associats a l'Obra Social La Caixa com els seus 57 centres de gent gran, el Palau Macaya, el CosmoCaixa i el CaixaForum de Barcelona, Lleida, Tarragona i Girona, també participaran de la recollida.

Paral·lelament, fins al proper 20 de juny, aquelles persones que ho vulguin també poden fer donacions econòmiques online a través del web microdonatius de la Caixa, el portal de la Caixa, la Línia Oberta, CaixaMòbil, canvi de punts Estrella i SMS amb la paraula LLET o LECHE al 28024. Qui ho vulgui també es pot fer una llista de la compra solidària al web de la campanya.

El Banc dels Aliments atén a Catalunya 252.000 persones amb una dieta deficitària en llet, de les quals 50.000 són menors d'entre 1 i 12 anys. La llet esdevé un aliment fonamental en l'alimentació de les persones ja que aporta la demanda d'antioxidants, magnesi, seleni, calci, vitamines B5 i B12, proteïnes i fosfats que requereix el cos humà. Però si hi ha un col·lectiu al qual es prescriu especialment el consum de llet, aquest és el dels més petits. Segons l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO), com a mitjana, un got diari de llet de vaca proporciona a un menor de 5 anys el 21% de les seves necessitats de proteïnes i el 8% de calories i nutrients.

Davant d'aquesta necessitat, no podem donar l'esquena als que més ho necessiten. Per un creixement sa, participa en la campanya cap infant sense bigoti.

Afegeix un comentari nou