"Constructors de Ponts", un projecte interreligiós dirigit a joves
Comparteix
La iniciativa treballa l'apoderament i l'educació en valors entre joves de diferents creences religioses i conviccions no religioses.
L'Associació UNESCO per al Diàleg Interreligiós està iniciant el projecte Constructors de Ponts (Bridge Builders), dirigit a joves de 18 a 30 anys pertanyents a diferents comunitats religioses i que volen treballar la diversitat cultural i de religions.
Aquest projecte es va iniciar a Argentina l'any 2009. Consisteix en la realització de formacions al voltant del diàleg interreligiós, el prejudicis, els estereotips, etc., i en el desenvolupament de petits projectes que els participants i les participants duran a terme en grups interreligiosos.
Constructors de Ponts fa servir una metodologia pionera que intenta també aportar als joves i les joves eines que permetin fer autovaloració, especialment pel que fa a les capacitats de que es disposa. Es desenvolupa en tres fases que són les següents:
- Formació. A més de les dinàmiques en les quals es tracta la diversitat cultural i religiosa, la convivència, la tolerància, etc., s'aprèn a dissenyar i implementar projectes socials. Les sessions formatives compten amb la col·laboració d'associacions, ONG i administracions.
- Disseny i implementació de projectes de desenvolupament comunitari. Les propostes han de tenir una repercusió positiva a l'entorn. Poden ser d'àmbit social, artístic o educatiu i compten amb el suport d'una persona educadora i amb una petita subvenció.
- Presentació i difusió dels projectes. Es fa una sessió que compta com a convidades amb entitats, comunitats religioses i institucions. També s'hi dóna difusió mitjançant les xarxes socials.
Al llarg de tot el procés hi ha un acompanyament amb trobades de suport per posar en comú experiències i dificultats. Al final, els participants i les participants reben un diploma que acredita la participació en el projecte i la formació rebuda.
Si vols tenir més informació sobre Constructors de Ponts escriu a l'adreça de correu electrònic a.tarroc@audir.org.
Afegeix un nou comentari