La URV solidària col·labora en la creació d'una biblioteca i una classe d'informàtica a la Índia

Kolam
 Font: Associació Kolam
Aula d'informàtica
 Font: Associació Kolam
La Komal i el Rohit dibuixant amb el Paint

La URV solidària col·labora en la creació d'una biblioteca i una classe d'informàtica a la Índia

Kolam

Resum: 

Una donació de l'entitat universitària catalana ha permès apropar la informàtica i la lectura als nens i nenes de la casa d'acolliment d'Udaipur, a l'Índia.

A la casa d'acollida de l'associació Kolam hi viuen 11 nens i nenes d'entre 5 i 14 anys. La infància de la casa d'acollida, tot i que va a l'escola, presenta moltes mancances en relació a hàbits d'estudi. La incorporació al sistema educatiu tard i les dificultats que presenten per seguir el ritme de la classe fan necessari impulsar altres eines que puguin complementar la seva escolarització per garantir-ne l'èxit. Per aquest motiu, es fa imprescindible la realització de projectes que millorin la seva situació.

La Universitat Rovira i Virgili de Tarragona ha fet una donació de 2.809 € per poder equipar l'aula amb llibres de text i material didàctic. La capacitat lectora permet que els infants explorin noves realitats, ja que veuen altres referents, i descobreixen coses noves i els dona més autonomia. Cal tenir en compte que són nens i nenes amb una situació i un entorn que no propicia aquestes capacitats i oportunitats socioeducatives. La lectura dels llibres ha permès conèixer professions que desconeixen, adquirir nou vocabulari, reforçar l’escriptura, conèixer millor el món i desenvolupar la seva imaginació. La selecció incorpora llibres d’il·lustracions, còmics i llibres interactius per a adaptar-nos a la diversitat funcional que es puguin trobar i poder arribar a tot l’alumnat. També hi ha una selecció de llibres en anglès relacionats amb vocabulari senzill il·lustrat per a que puguin fer una primera aproximació a aquesta llengua.i ha permés habilitar un espai amb diferents ordinadors portàtils i connexió a internet.

Dos cops per setmana es realitzen classes d’informàtica a càrrec d’un professor en noves tecnologies. Les tecnologies de l'informació i la comunicació (TIC) estan presents en el món actual en el que vivim, des de fa molts molt temps les TIC estan en constant desenvolupament i ja formen part de la vida diària de moltes persones. Però degut a l’origen i a la situació socioeconòmica de les famílies dels infants que viuen a la casa d’acollida, els aprenentatges referents a l’ús de les noves tecnologies, especialment a l'ordinador, no s’han produït i per tant es tracta d'infants i adolescents sense cap coneixement digital.

Afegeix un comentari nou