CulturLab: assessorament per engegar projectes culturals

F Pere Tarrés
Pintures i pinzells Font: Pixabay
CulturLab permet a joves creadors i creadores tirar endavant les seves iniciatives
grafit Font: Vimeo
El programa impulsa iniciatives innovadores per ajudar a fer possible la posada en marxa d’una feina pròpia

CulturLab: assessorament per engegar projectes culturals

F Pere Tarrés

Resum: 

El programa permet a joves artistes tirar endavant les seves iniciatives amb el suport d’una xarxa multidisciplinària.

El CulturLab és una comunitat oberta d’aprenentatge pràctic on joves artistes de 18 a 35 anys creen els seus projectes professionals. Aquest Programa de Suport a l'Emprenedoria Cultural i Creativa permet a joves creadors i creadores tirar endavant les seves iniciatives amb el suport d’una xarxa multidisciplinària i l’acompanyament d’una persona facilitadora que aporta assessorament en temes d’autoocupació.

CulturLab es defineix com un laboratori de cultura, un espai on poder compartir experiències amb la finalitat d’establir xarxes de joves creadors i creadores en diversos territoris de l’àrea del Barcelonès. Actualment, aquesta comunitat es troba present a L'Hospitalet de Llobregat, a la Xarxa Nord (Badalona, Santa Coloma i Sant Adrià del Besòs) i està en fase avançada d’obertura el tercer a Barcelona ciutat.

En el context actual, aquest tipus d'assessorament i suport a persones joves creadores resulta ser una eina molt útil a l'hora d'obrir noves perspectives, especialment degut a la dificultat que suposa fer-se un lloc en el mercat laboral, i més quan es tracta de projectes propis. Des de CulturLab, doncs, es pretén impulsar aquest tipus d’iniciatives i a les idees innovadores per ajudar a fer possible la posada en marxa d’una feina pròpia.

En aquesta línia, el programa CulturLab treballa al voltant de quatre aspectes fonamentals com són les competències personals de cada persona participant, la planificació de totes les fases del projecte, l’estructuració del creixement de la iniciativa mitjançant un seguiment del procés i les habilitats professionals que pot desenvolupar cada creatiu/va.

Inscripcions

Afegeix un comentari nou