Donar sang, primordial també abans de l’estiu

F Pere Tarrés
 Font: Banc de Sang i Teixits
Amb ‘Dona el millor de tu. Dona sang’, es vol connectar amb els valors i les emocions que les persones donants experimenten a l’hora de fer la donació
 Font: Banc de Sang i Teixits
De l’11 al 17 de juny, les sales de donació dels hospitals i els espais destinats a donar sang gaudiran d’un ambient festiu

Donar sang, primordial també abans de l’estiu

F Pere Tarrés

Resum: 

‘Dona el millor de tu. Dona sang’, la campanya que pretén augmentar un 10% les donacions en relació a una setmana habitual.

Des de fa 15 anys, cada 14 de juny se celebra el Dia Mundial del Donant de Sang, un homenatge a totes aquelles persones que donen sang per poder ajudar a salvar vides arreu del món. Un any més, des del Banc de Sang s’aprofita aquesta data per estrenar un nou missatge que acompanyarà les campanyes de donació a Catalunya, tant en els hospitals com en diversos pobles i ciutats. Amb ‘Dona el millor de tu. Dona sang’, es vol connectar amb els valors i les emocions que les persones donants experimenten a l’hora de fer la donació.

L’objectiu principal de ‘Dona el millor de tu. Dona sang’ és posar de manifest la necessitat de donar sang, especialment ara que s’acosta l’estiu, per tal de poder augmentar un 10% les donacions en relació a una setmana habitual. Així doncs, de l’11 al 17 de juny, les sales de donació dels hospitals i els espais destinats a donar sang gaudiran d’un ambient festiu. La campanya es complementarà amb l’activació de l’etiqueta #elmillordetu convidant a les persones donants a compartir una foto amb una pissarra on escriuran què és el millor de cada una d’elles.

Des del Banc de Sang es recorda que per poder participar en una donació de sang és indispensable complir amb unes condicions bàsiques, com són el fet de tenir entre 18 i 70 anys, pesar almenys 50 quilos i trobar-se en un bon estat de salut. El proper dijous 14 de juny se celebrarà l’acte simbòlic d’homenatge a la persona donant al Centre de Fires i Convencions-Fira Reus.

Catalunya, autosuficient

Al món cada dia hi ha 310.000 donacions de sang, de les quals 1.000 són a Catalunya i 6.000 a tot l’Estat espanyol. L’Organització Mundial de la Salut aprofita la celebració d’aquest dia per sensibilitzar sobre la necessitat de donar de forma regular i d’aconseguir l’autosuficiència de cada país per atendre a malalts que requereixen teràpies que només poden aconseguir-se amb les donacions de sang. Cada any hi ha 113 milions de donacions de sang al món, la meitat en països desenvolupats. Catalunya suma prop de 250.000 donacions i és autosuficient en sang.

Afegeix un comentari nou