El programa CROMA es mobilitza per facilitar l’educació de la infància confinada

Fundació Pere Tarrés - Transversal
El programa CROMA pretén acompanyar en el seu aprenentatge a infants d’entorns vulnerables.  Font: FAS
El programa CROMA pretén acompanyar en el seu aprenentatge a infants d’entorns vulnerables. Font: FAS

El programa CROMA es mobilitza per facilitar l’educació de la infància confinada

Fundació Pere Tarrés - Transversal

Resum: 

Pretén mitigar la bretxa digital existent i acompanyar en el seu aprenentatge a infants d’entorns vulnerables durant el tercer trimestre d’aquest curs.

Una de les principals derivades del brot de la Covid-19 a casa nostra ha estat el tancament dels centres educatius i l’adaptació de les classes a l’entorn digital. Una mesura que deixa fora del circuit a la infància més vulnerable, que no disposa de la connexió, els dispositius i els espais idonis per poder seguir el curs de manera adequada.

Són moltes les iniciatives sorgides darrerament per part d’escoles, entitats socials i institucions per intentar mitigar aquesta bretxa digital i minimitzar l’impacte educatiu del confinament. La Fundació Autònoma Solidària ha decidit adaptar el programa CROMA 2.0 a aquestes necessitats.

Suport emocional i educatiu

El programa CROMA 2.0 és una xarxa de treball, nascuda fa uns anys, que pretén oferir acompanyament personalitzat en l'aprenentatge a infants i famílies vulnerables que tenen més possibilitats de patir fracàs escolar. El projecte vincula alumnat de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) amb infants d’entorns desafavorits, i en coordinació amb el professorat i les direccions de 20 escoles públiques de primària del Vallès Occidental.

Amb l’objectiu de mitigar la bretxa digital generada pel confinament, la FAS adapta el programa i mobilitza la xarxa ja existent del CROMA 2.0 pel curs 2019-20 per fer seguiment i suport d’infants vulnerables durant el tercer trimestre.

A través de trucades i videoconferències i del vincle entre infants i estudiants de la UAB, el programa acompanyarà els nens i nenes més vulnerables oferint suport emocional i ajuda a l’hora de fer els deures i seguir el curs escolar de manera telemàtica.

El projecte treballa en coordinació amb 20 escoles públiques de Barberà del Vallès, Cerdanyola del Vallès, Montcada i Reixac, Rubí, Sabadell i Terrassa i està cofinançat per administracions públiques com el Consell Comarcal del Vallès Occidental, la Diputació de Barcelona i la Secretaria d’Igualtat Migracions i Ciutadania.

Si voleu més informació sobre el programa Croma 2.0, podeu contactar amb la FAS a través del seu correu electrònic.

Afegeix un comentari nou