Tot a punt pel 1r Congrés del Voluntariat d’Osona

F Pere Tarrés
La UVic acollirà el Congrés els propers 8 i 9 de novembre. Font: UVic
La UVic acollirà el Congrés els propers 8 i 9 de novembre. Font: UVic
La trobada tindrà lloc a l'edifici Torre dels Frares de Vic. Font: UVic
La trobada tindrà lloc a l'edifici Torre dels Frares de Vic. Font: UVic

Tot a punt pel 1r Congrés del Voluntariat d’Osona

F Pere Tarrés

Resum: 

Pretén ser un espai de debat i reflexió sobre l’estat i els reptes del voluntariat a la comarca i una oportunitat per establir sinergies entre les entitats del sector.

La UVic acollirà, els propers 8 i 9 de novembre, el 1r Congrés del Voluntariat d’Osona. La trobada, impulsada per entitats sense ànim de lucre juntament amb el Centre d’Estudis Sanitaris i Socials (CESS) i l’Uhub, esdevé un espai de comunicació i intercanvi d’experiències i propostes compartides i una eina per posar en valor la figura de la persona voluntària.

El Congrés neix com a resultat de les jornades de treball sobre voluntariat a la comarca celebrades la tardor de 2018, i que van reunir una cinquantena d’entitats i associacions socials d’Osona. L’acte va servir també per establir quatre eixos d’actuació: elaborar una web conjunta, fomentar la compartició de serveis entre entitats, potenciar el voluntariat a les aules de secundària i ajudar a entendre la figura de la persona voluntària respecte la del professional.

Programa

El Congrés és concebut com un espai per reflexionar sobre l’estat del voluntariat a la comarca, així com per conèixer exemples de bones pràctiques i establir sinergies entre les entitats del sector.

El divendres 8 de novembre tindran lloc sessions de debat sobre les necessitats del voluntariat a la comarca i se celebrarà un festival musical per recollir fons per al projecte de la web conjunta i incentivar la difusió del voluntariat entre la gent més jove. El dissabte 9 de novembre serà el torn de les bones pràctiques i de l’acte de presentació de la Coordinadora del Voluntariat d’Osona.

Podeu consultar el programa.

Inscripcions

Aquelles persones que estiguin interessades en assistir al Congrés, ja poden omplir el formulari d’inscripció.

Afegeix un comentari nou