El millor fotoperiodisme del món: World Press Photo 2010

 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

El millor fotoperiodisme del món: World Press Photo 2010

Resum: 

El concurs Word Press Photo té com a objectiu donar suport al fotoperiodisme a nivell internacional. Així doncs, les imatges que es presenten en aquest concurs ens mostren diferents realitats d'arreu del món, sovint crues. De fet, mentre mirem les fotografies, és com si d'alguna manera poguèssim mirar la realitat d'altres països amb els ulls de les persones que hi queden retratades i comprovar que "una imatge val més que mil paraules".

El World Press Photo es va fundar l'any 1955 i actualment realitza el concurs de fotoperiodisme més reconegut del món. Aquest concurs, a més de fomentar el fotoperiodisme, promou un intercanvi lliure i sense restriccions d'informació, la qual cosa ens permet accedir a una recopilació d'imatges que ens mostren graficament realitats d'arreu del món, trencant amb el que habitualment veiem a través dels mitjans de comunicació de masses.

Un cop s'han atorgat els premis, els i les guanyadors/es organitzen una exposició a uns 45 països d'arreu del món que cada any visiten aproximadament dos milions de persones. A més, també es publica en sis idiomes un anuari on es presenten totes les obres guanyadores.

Aquest 2010, el primer premi (escollit entre els treballs presentats durant el 2009) ha estat per l'italià Pietro Masturzo amb una imatge que representa una dona cridant en protesta d'una teulada a Teheran el 24 de juny. Segons un dels membres del jurat, d'Ayperi Karabuda ecer, "La foto mostra el començament d'alguna cosa, el començament d'una gran història (...) Et toca tant visual com emocionalment; només veure-la el meu cor sortia d'ell mateix".

A més d'aquesta fotografia premiada, a la plana de Wold Press Photo hi trobem una Galeria de totes les fotografies premiades el 2010, un espai amb fotografies que expliquen històries de forma gràfica, presenten personatges a través dels seus retrats, capten la bellesa i els espectacles que ofereix la natura, aturen un acció esportiva o passegen entre l'art i la vida quotidiana. En tots aquests aspectes i a través de l'objectiu d'una càmera, els i les fotògrafes aconsegueixen captar el moment precís, aquell que explica millor allò que volen transmatre, aquell que quan l'observem desperta en nosaltres una varietat de sentiments que ens apropen per un instant a altres realitats. Unes realitats sovint molt allunyades del nostre dia a dia.

Veure la fotopresentació d'algunes de les fotografies presentades durant el 2009 al World Press Photo:

Visita la pàgina web del WORD PRESS PHOTO

Afegeix un comentari nou