El primer dia d’una nova vida

F Pere Tarrés
 Font: MCECC
Les primeres colònies esdevenen un punt de partida que acabarà tenint repercussió al llarg de la vida dels infants. Foto: MCECC
 Font: Fundació Pere Tarrés
Les propostes d’esplais i caus, moviments en què el voluntariat esdevé part essencial de les activitats, sorgeixen amb força. Foto: Fundació Pere Tarrés

El primer dia d’una nova vida

F Pere Tarrés

Resum: 

El món del lleure educatiu acostuma a modular la forma de fer i de ser de totes aquelles petites persones que, en ple estiu, pugen a un autocar i visiten algun indret desconegut.

Per a molts infants, les primeres colònies esdevenen un punt de partida que acabarà tenint repercussió al llarg de la seva vida. El món del lleure acostuma a modular la formar de fer i de ser de totes aquelles petites persones que un estiu, de cop i volta, pugen a un autocar i visiten algun indret desconegut. Muntanya, platja o plana, qualsevol descoberta és sinònim de creixement personal. Durant aquestes estades, s’assoleixen aprenentatges que ni escoles ni família poden assumir, sigui per l’atrafegat dia a dia o, simplement, per l’entorn rutinari.

Entre la variada oferta de lleure que apareix quan s’acosten els mesos d’estiu, les propostes d’esplais i caus, moviments en què el voluntariat esdevé part essencial de les activitats, sorgeixen amb força. Entre aquests, el Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans de la Fundació Pere Tarrés, que aplega a més de cent-noranta centres d’esplai que organitzen més de tres-centes activitats al llarg d’aquest període, ha publicat un vídeo en què es pot visualitzar com es un dia de les colònies d'estiu dels infants, monitors i monitores en el Centre d’Esplai Trencaclosques.

En l’audiovisual es pot veure com els nens i les nenes conviuen amb accions i activitats tan quotidianes com despertar-se, parar la taula, esmorzar, recollir i endreçar, anar d'excursió al riu, banyar-se a la piscina, dinar, pintar, escriure, ballar, cantar, sopar i jugar al joc de nit. Són només una mostra de tota allò que succeeix, des de finals de juny fins a principis de setembre, en qualsevol casa de colònies del nostre territori. Uns dies plens de diversió, però també de valors.

Afegeix un comentari nou