Els itineraris del XX Fòrum Primavera: descobriu el capital social de Barcelona

 Font:
Font:

Els itineraris del XX Fòrum Primavera: descobriu el capital social de Barcelona

Resum: 

El XX Fòrum Primavera de les Associacions, que es celebrarà a principis del proper mes de maig, ens presenta enguany una novetat que ens farà veure la Barcelona més cívica i més social.

Els propers dies 8, 9 i 10 de maig se celebra a Barcelona la 20a edició del Fòrum La Primavera de les Associacions. Enguany, coincidint amb la capitalitat europea del voluntariat que ostenta Barcelona, porta per lema "L’Associacionisme és capital", i se centrarà en analitzar el paper de les associacions a les ciutats en temes cabdals com la cohesió social, la qualitat democràtica i les polítiques públiques que s’hi implementen, així com la relació de les associacions amb l'administració local.

Jornades 8 i 9 de maig

Tindran lloc al Palau Macaya i consistiran en conferències i col·loquis amb persones expertes en la temàtica i la presentació d’experiències de polítiques locals per a l’enfortiment del capital social i experiències associatives d’incidència política.

Consulteu el programa complet.

Jornades del 10 de maig

De les 10.30 h a les 13.30 h, es realitzarà la principal novetat del Fòrum d’enguany. Es tracta dels itineraris de visites d’experiències de col·laboració entre associacions i l’administració local, en aquest cas l’Ajuntament de Barcelona. S’ofereixen 9 itineraris per diferents barris de la ciutat que permetran visitar, en total, una 50a de projectes, serveis o equipaments gestionats a través de la col·laboració entre les associacions i l’administració local.

Conegueu tots els itineraris de la Jornada de visites d’experiències del XX Fòrum Primavera

Diversos agents de cadascun dels barris faran de guies en aquestes rutes que pretenen mostrar la capacitat cívica i el capital social de la ciutat de Barcelona. Durant les rutes, que es realitzaran a peu, s’exposarà l’acció de cada projecte, servei o equipament i què proposen a la comunitat de l’entorn, però el principal objectiu és explicar com s’ha realitzat la col·laboració entre l’associació corresponent i l'administració i amb quines avantatges, problemàtiques i solucions s'han trobat.

Es visitaran exemples de propostes municipals que compten amb la col·laboració de les associacions de la ciutat. I, a la vegada, també projectes impulsats i liderats per les associacions i federacions de Barcelona en l’àmbit de la cultura, l’acció social o l'acció mediambiental, que compten amb el suport i la col·laboració del consistori a través de fórmules diverses.

En tots els casos cal inscripció prèvia a la ruta que es desitgi realitzar. (La inscripció als itineraris es realitza a través del formulari genèric d'inscripció al Fòrum).

Més informació

Afegeix un comentari nou