Àmbit de la notícia
Projectes

Enganxa’t als drets

  • Imatge de la campanya
  • Discapacitat intel·lectual. Font: Fundación Reto (Flickr)

Dincat posa en marxa una campanya que té com objectiu visibilitzar com el retrocés en la despesa social comporta la vulneració dels drets de les persones amb discapacitat intel·lectual.

Amb aquesta iniciativa, l’entitat vol donar a conèixer com l’actual context socioeconòmic i les respostes per part de les administracions públiques suposen un retrocés en el drets de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament i les seves famílies.

L’organització, que aglutina més de 300 entitats que treballen en favor de la igualtat d’oportunitat i la inclusió d’aquestes persones, desenvoluparà al llarg de tot el 2014 diferents accions i iniciatives per sensibilitzar i donar a conèixer com les polítiques d’austeritat de les administracions públiques estan contribuint al deteriorament de la qualitat de vida del col·lectiu.

En concret, la campanya se centrarà en la defensa dels següents drets:

 

 

1. Dret a accedir als servei d’atenció

Donar a conèixer les dificultats que tenen aquestes persones i les seves famílies per accedir als serveis, com els d’atenció diürna i d’acolliment residencial, i els esculls a l’hora de realitzar un canvi.

 

2. Dret al treball

Fer visible la manca de suport per part de l’administració per crear nous llocs de treball i millorar la competitivitat dels Centres Especials de Treball. Així mateix, denunciar la insuficiència de recursos de suport a la inserció laboral de les persones amb més dificultats i a les entitats que treballen aquest àmbit.

 

3. Dret a la salut

Informar sobre com la reforma sanitària vulnera l’accés universal a la sanitat i es passa a un sistema de copagament , en diferents prestacions, afegint més pressió a l’economia familiar.

 

4. Dret a l’educació

Facilitar que les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament accedeixin a un model d’escola inclusiu, de qualitat i gratuïta, i amb els suports necessaris per estimular les capacitats i el desenvolupament de l’alumnat amb necessitats especials.

 

5. Dret a la igualtat d’oportunitat

Garantir que les famílies de les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament tinguin les mateixes oportunitats que les famílies que no tenen un membre amb aquestes característiques, a través de prestacions econòmiques i de serveis.

 

6. Dret a la vida independent i a la participació

Les persones amb discapacitat intel·lectual o de desenvolupament han de comptar amb els suports necessaris per garantir la seva autonomia, la llibertat de prendre i expressar decisions pròpies, ser escoltats i respectats, viure a la comunitat amb igualtat d’oportunitats i participar de forma activa a la societat.

Comparteix i difon

Afegeix un nou comentari