El Projecte Rumbo treballa per a facilitar la vida independent i la participació a les persones amb autisme

Federació Catalana d'Autisme
Autor/a: 
Federació Catalana d’Autisme
 Font: Federació Catalana d'Autisme
Cartell del Projecte Rumbo. Font: Federació Catalana d'Autisme

El Projecte Rumbo treballa per a facilitar la vida independent i la participació a les persones amb autisme

Autor/a: 
Federació Catalana d’Autisme
Federació Catalana d'Autisme

Resum: 

La Federació Catalana d'Autisme, a través del projecte Rumbo està recollint dades per analitzar la situació de la vida independent i la participació social de les persones amb autisme.

La Federació Catalana d’Autisme participa en el 'Projecte RUMBO: cap a un model d’autonomia personal connectada i inclusiva', que té per objectiu principal impulsar el disseny de models innovadors de suport a l’autonomia personal i la vida independent de persones amb discapacitat, especialment aquelles amb majors necessitats de suports. Actualment l'entitat es troba a la fase de recollida de dades per a analitzar la situació pel que fa a la vida independent i la participació social de les persones amb autisme/autistes.

L'estudi està sent desenvolupat per la Confederación Autismo España i quatre federacions confederades (Federación Autismo Andalucía, Federación Autismo Castilla y León, Federació Catalana d’Autisme i Federación Autismo Galicia), en col·laboració amb la Universitat de Sevilla, L'objectiu és recollir informació sobre la situació actual i les tendències al voltant de les necessitats de les persones amb autisme de més de 16 anys que demanen, o són potencials demandants, de suports per a la vida independent. També es vol conèixer les necessitats i prioritats percebudes per les pròpies persones amb autisme, les seves famílies i els i les professionals que els faciliten suports.

Crida a la participació

Per tal de poder dur a terme l'estudi, les entitats demanen la participació de persones del col·lectiu de l’autisme que puguin explicar les seves experiències per que els equips del projecte puguin adquirir una visió general que els permeti proposar i dissenyar les mesures que es necessiten per al col·lectiu.

Aquesta participació pot tenir lloc de tres maneres diferents. Primer, mitjançant entrevistes directes en què les persones amb autisme respondran diferents preguntes sobre el seu dia a dia. Segon, en grups focals amb familiars i professionals. I tercer, a través de qüestionaris sobre dos temes, la participació i l'autonomia i la vida independent, que seran destinats a persones amb autisme, familiars i professionals. Aquests qüestionaris ja es poden respondre en aquest enllaç.

Per a participar a les entrevistes o grups focals, es prega que les persones interessades facin arribar un correu a rumbo@fedcatalanautisme.org. També es demana que les persones amb autisme que participin tinguin al menys 16 anys i que els familiars o siguin també de persones amb autisme de 16 anys o més.

Afegeix un comentari nou