Es busquen joves per a un camp de treball contra la discriminació

F Pere Tarrés
 Font: Gazteaukera
‘Laboratori Antidiscriminació’ tindrà a la casa de colònies Cadí de Bellver de Cerdanya. Foto: Gazteaukera
 Font: Gazteaukera
A les tardes, el grup participarà en l’elaboració de productes artesanals socialment sostenibles, col·laborant de forma activa en la producció i transformació dels mateixos. Foto: Gazteaukera

Es busquen joves per a un camp de treball contra la discriminació

F Pere Tarrés

Resum: 

S’uniran a un grup de nois i noies que sovint es troben exposats a situacions de discriminació, violència o rols de gènere tòxics.

L'Associació Equality Factory, dedicada a la realització de projectes per a la promoció de l’equitat de gènere i diversitat, organitza per a la setmana del 29 de juliol al 5 d’agost un camp de treball que porta per títol ‘Laboratori Antidiscriminació’ a la casa de colònies Cadí de Bellver de Cerdanya. Per poder-lo dur a terme, necessita de 7 a 9 joves d’entre 18 i 23 anys que vulguin formar part d’aquesta activitat i que s’uniran a un grup de 9 a 11 joves d’entre 16 i 20 anys en situació de vulnerabilitat.

Es tracta de nois i noies que sovint es troben exposats a situacions de discriminació, violència o rols de gènere tòxics. Per això, des de l’organització es reclama gent jove amb ganes d’investigar de forma col·lectiva, treballar en equip i incidir en temes contra la discriminació i a favor de la justícia social, la diversitat i l’equitat de gènere. Tothom que hi tingui interès, pot presentar la seva sol·licitud de plaça fins el dia 31 de maig descarregant aquest formulari i enviant-lo a anna.ec@equalityfactory.net.

El camp de treball, que té un cost de 50 euros per a qui en formi part, es basarà en metodologies d’investigació i acció participativa en què les persones participants exploraran de forma col·lectiva alguns dels mecanismes de discriminació i opressió que actualment existeixen a la nostra societat. El ‘Laboratori Antidiscriminació’ vol esdevenir un espai de reflexió sobre la normativitat de gènere, el racisme i altre eixos identitaris de les persones en el context específic del seu dia a dia.

Productes artesanals i cultura de pau

Tant al matí com als vespres, les persones participants es reuniran per dur a terme sessions de corporalitat, entrenaments d’autodefensa i prevenció de la violència des dels principis de cultura de pau. A les tardes, el grup participarà en l’elaboració de productes artesanals socialment sostenibles, col·laborant de forma activa en la producció i transformació dels mateixos. La venda servirà per donar suport al finançament de ‘Laboratori Antidiscriminació’ i a d’altres de promoció de la justícia social.

Afegeix un comentari nou