Es presenta el nou Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya

 Font:
Font:
 Font:
Font:

Es presenta el nou Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya

Resum: 

El document busca promoure l'enfortiment de l'associacionisme i el voluntariat ambiental i el seu reconeixement social a partir d'un seguit de línies d'actuació, mesures i accions per desenvolupar durant el període 2015-2018.

El passat 15 de juliol va tenir lloc, a la sala d'actes de la Secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya, l'acte de presentació del Pla de Suport al Tercer Sector Ambiental de Catalunya 2015-2018, impulsat per la Direcció General de Polítiques Ambientals del Departament de Territori i Sostenibilitat.

El nou pla, que pretén seguir amb la feina iniciada pel Pla de Suport al TSAcat 2011-2014, ha estat elaborat a partir d'un procés de participació que va iniciar-se al febrer i en el que hi han participat 35 persones de 26 entitats catalanes.

El document definitiu compta amb 17 mesures estructurades entorn a 5 eixos d'actuació: millorar l'estructuració del TSAcat, fomentar el reconeixement social del sector, millorar el finançament, promoure la professionalització del sector i l'enfortiment del voluntariat i fomentar la participació pública i la incidència social i política.

Durant els anys d'implementació, la Comissió de seguiment col·laborarà en el desplegament del Pla i avaluarà el grau d'implantació de les diferents mesures i les accions concretades en els plans d'acció anuals. Aquest òrgan de control l'integren un total de 18 membres representants d'entitats de primer, segon i tercer nivell i l'Administració pública.

Aquest document pren el relleu del I pla de suport al TSAcat, finalitzat el desembre de 2014, i durant el qual es van implantar i executar un total de 107 accions amb la voluntat d'enfortir el teixit associatiu ambiental. Un dels principals èxits fou l'elaboració, per part de l'Obrador del Tercer Sector Ambiental de Catalunya amb la col·laboració de l'Observatori del Tercer Sector, del primer Baròmetre del Tercer Sector Ambiental de Catalunya, el qual ha permès disposar de les primeres dades i indicadors de la situació en què es troba el sector i identificar així els reptes de futur.

Afegeix un comentari nou