‘EYES’, una aposta pel jovent en la lluita contra el canvi climàtic

Fundació Autònoma Solidària
Imatge de la reunió inicial del projecte 'EYES' celebrada a Granollers els dies 5 i 6 de març. Font: Ecoserveis
Imatge de la reunió inicial del projecte 'EYES' celebrada a Granollers els dies 5 i 6 de març. Font: Ecoserveis

‘EYES’, una aposta pel jovent en la lluita contra el canvi climàtic

Fundació Autònoma Solidària

Resum: 

El projecte, de dos anys de durada, vol estructurar i donar veu a persones joves disposades a influir en la política local.

Les conseqüències negatives del canvi climàtic són cada vegada més evidents entre el jovent. Moviments globals com el ‘Fridays4Future’ posen en relleu que les generacions més joves estan implicades i volen defensar de manera activa l’acció climàtica.

En aquest context neix ‘Erasmus+EYES’, un projecte liderat per Ecoserveis que busca la participació de la joventut en matèria d’energia sostenible. Es tracta d’una iniciativa que implementa un mètode pioner per fomentar i facilitar la col·laboració d’aquest col·lectiu en la planificació territorial en matèria d’energia i canvi climàtic en l’àmbit local a 6 països d’Europa: Dinamarca, França, Itàlia, Bulgària, Polònia i Espanya.

L’objectiu és que cada país participant estableixi una xarxa amb grups d’interès locals per posar en funcionament un consell assessor que treballi per identificar els joves d’entre 17 i 29 anys interessats en l’energia, el canvi climàtic i la seva planificació, crear un grup d’intervenció juvenil divers amb idees per fomentar el diàleg entre joves i institucions públiques i finalment, mobilitzar i formar membres d’aquests grups d’intervenció juvenil perquè puguin contribuir a la millora de plans locals i buscar vies per implicar el jovent contra el canvi climàtic.

Tret de sortida al projecte

Els dies 5 i 6 de març de 2019 va tenir lloc a Granollers el tret de sortida del projecte amb una reunió organitzada per l’Ajuntament de Granollers i liderada per l’associació Ecoserveis. Fou el punt d’inici i la primera trobada entre totes les parts implicades per planificar un projecte de dos anys de durada.

Ecoserveis, en col·laboració amb l’Ajuntament de Granollers, implementarà el projecte a Espanya. La resta d’agents associats al projecte són la Xarxa de la CE i l’escola danesa EUC Syd (Sønderborg, pilot danès); Agència Local d’Energia i Clima de la Metropolis de Lyon (ALEC) (Gran Lió, pilot francès), Agència Nacional d’Energia i Medi Ambient (ANEA) (Napoli, Pilot Italià); Unió d’Autoritats Locals Búlgares del Mar Negre (UBBSLA) (Varna, pilot búlgar) i Associació “Ciutats Energètiques” dels municipis polonesos (PNEC) (Cieszyn, pilot polonès).

Afegeix un comentari nou