Fem MemoriArt, motor de canvi social a través de la cultura

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:
 Font:
Font:

Fem MemoriArt, motor de canvi social a través de la cultura

F Pere Tarrés

Resum: 

S'hi treballaran pràctiques artístiques per a la recuperació de la memòria històrica.

Fem MemoriArt pretén ser un procés de recuperació col·lectiva de la memòria social, cultural, política i urbanística de la plaça de la Generalitat del barri de Marianao de Sant Boi de Llobregat. Aquesta iniciativa, impulsada per l’associació Circula.Cultura!, forma part del projecte Fes Kiosk i posa l’accent en l’ús de l’art i la cultura com a motor per a la transformació social.

La proposta per aquesta primavera consisteix en un cicle de sessions en les quals es traslladaran diverses metodologies de treball relacionades amb les pràctiques i accions artístiques que donin peu a recuperar la memòria històrica. Cada sessió, promoguda per membres de Circula.Cultura!, comptarà amb la presència de persones col·laboradores i expertes que aportin coneixements i reflexions sobre les tasques que s’estan duent a terme des de l’associació.

Fem MemoriArt tindrà lloc cada dimarts dels mesos de març i abril, de 17.00h. a 19.00h. a la mateixa plaça de la Generalitat. En concret, són un total de 8 les sessions programades on s’hi podrà participar de forma gratuïta. Tot plegat, per gestar un clima on s’hi puguin crear un conjunt d'accions que esdevinguin espais d'intercanvi de relats i històries entre els veïns i veïnes. Unes narracions que s’acabaran recopilant en material físic i reproduïble per posar-lo a disposició del veïnatge del barri.

Sobre el projecte Fes Kiosk

Fes Kiosk és un projecte sociocomunitari que pretén articular les seves accions des de la construcció, enfortiment i l’apoderament, tant de les persones participants en el procés com de les relacions que s’estableixen entre elles. El projecte pretén recuperar un punt de trobada cultural per a la transformació de la comunitat, el vell quiosc de premsa que ocupa la Plaça de la Generalitat.

L’equip de Circula.Cultura!, promovedor del projecte, vol crear així una xarxa comunitària amb la complicitat d'entitats, associacions i veïnat, que articuli una oferta cultural i artística que pugui ser un referent al territori. D’aquesta manera, poder impulsar iniciatives que puguin enfortir els vincles i les sinèrgies existents entre els diferents agents i crear-ne de noves

Inscripcions

Afegeix un comentari nou