“Fem Santes”, un llibre solidari amb les persones refugiades

F Pere Tarrés
 Font:
Font:
 Font:
Font:

“Fem Santes”, un llibre solidari amb les persones refugiades

F Pere Tarrés

Resum: 

Els diners recaptats per la venda d'aquest llibre infantil de la mataronina Gemma Pont es destinaran a un grup de persones voluntàries independents que treballen a Grècia.

Amb motiu de les Santes 2016, la festa major de Mataró, la mataronina Gemma Pont ha publicat el llibre Fem Santes que destaca per la seva vessant solidària. Els beneficis obtinguts amb la venda d'aquesta publicació es destinaran a millorar les condicions de vida de les persones refugiades que malviuen en els camps de refugiats de Grècia.

En concret, els diners aniran destinats al projecte d'ajuda als refugiats del camp d'Idomeni gestionat per EKO Project. En un principi, la recaptació s’havia de destinar íntegrament a la creació d’una escola en el camp de refugiats d'EKO, però aquest ha estat desmantellat recentment per part del govern grec i les persones refugiades han estat traslladades a camps controlats per l’exèrcit del país. El grup de persones voluntàries, però, ha mantingut la seva tasca, traslladant-se també al nou camp, on les autoritats no els deixen accedir. Per aquest motiu, la recaptació del seu llibre ja no tindrà com a destí únic el projecte educatiu, sinó que servirà per dotar de més recursos econòmics al voluntariat que ara es veu obligat a treballar en condicions més precàries que al camp d’Eko.

El llibre ja ha sortit a la venda a un preu de 10 euros i es pot trobar a la Botiga Solidària de la Plaça de la Peixateria de Mataró, a Can Batlle, Buc de Llibres i a la Botiga de Les Santes. A més, com a complement es pot comprar un saquet de viatge per portar el llibre sempre a sobre, a un preu de tres euros.

Afegeix un comentari nou