Persones amb discapacitat intel·lectual fan voluntariat ambiental a Osona

Colectic
Usuaris i usuàries de Sant Tomàs fent tasques de voluntariat ambiental. Font: PARMO
Usuaris i usuàries de Sant Tomàs fent tasques de voluntariat ambiental. Font: PARMO

Persones amb discapacitat intel·lectual fan voluntariat ambiental a Osona

Colectic

Resum: 

És un projecte en el marc del conveni signat entre una associació que treballa per millorar la qualitat de vida de les persones amb discapacitat intel·lectual i una altra d'ecologista.

El projecte 'Flueix' consisteix a fer tasques de protecció i recuperació de fauna en finques de custòdia o al Centre Camadoca de conservació de fauna salvatge i educació ambiental.

Les entitats que hi ha al darrere d'aquesta iniciativa són l'Associació de Sant Tomàs Pro-Persones amb Retard Mental d'Osona (PARMO) i l'Associació de Defensa i Estudi de la Fauna i Flora Autòctona (ADEFFA). Al projecte participen usuaris i usuàries del centre de PARMO a Riudeperes i alumnes de l’escola La Sínia de Vic.

'Flueix' té com a objectiu potenciar bones pràctiques entre el col·lectiu ramader i restaurar finques en custòdia d’espais protegits a través del voluntariat que duen a terme persones amb discapacitat intel·lectual, problemes d’aprenentatge o del desenvolupament. Vol donar accés a activitats a l'hàbitat natural a persones que habitualment no el tenen, afavorint estímuls positius a partir del treball amb la natura.

El conveni tindrà una durada de quatre anys que es poden prorrogar. Les persones usuàries de PARMO participen en activitats de sensibilització i voluntariat ambiental adaptades a les seves necessitats. Les activitats es realitzen en projectes de conservació d’hàbitats i espècies d’ADEFFA, en finques de custòdia o al Centre Camadoca.

Afegeix un comentari nou