Inclús 2017, la discapacitat a través del cinema
Comparteix
El certamen promou les obres audiovisuals amb la diversitat funcional com a temàtica principal.
Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona arriba a la seva 5a edició i ho fa de la mà de 20 obres, provinents de diversos llocs del món, amb les quals es vol donar a conèixer la vida de les persones amb discapacitat des d’una altra perspectiva. L’esdeveniment tindrà lloc del 28 de novembre al 3 de desembre el CaixaForum de Barcelona i comptarà amb una sèrie d’activitats paral·leles que acompanyaran la selecció oficial.
El festival és una iniciativa impulsada per l’Aula d’Estudis Socials i l’Associació Discapacitat Visual Catalunya que juntament amb la productora Fish Muvi organitzen l’esdeveniment. Inclús promou les obres audiovisuals amb la diversitat funcional com a temàtica principal i l’eix central és un concurs audiovisual on hi tenen cabuda curtmetratges, pel·lícules de ficció, documentals i produccions audiovisuals de diverses entitats
El certamen es complementa amb tallers infantils, workshops professionals i conferències. A més, es podrà aprendre a realitzar una audiodescripció de les pròpies pel·lícules, iniciar-se en la llengua de signes o participar del ’Sentim el cinema’, posant-se a la pell d’una persona amb diversitat funcional quan va a una sala de cinema. I és que Inclús segueix en la línia d’abordar, de forma respectuosa i sense tabús, la discapacitat per mitjà de la comunicació i la imatge.
Wonder, per obrir boca
Wonder serà la pel·lícula que obrirà el festival Inclús d’aquest 2017. El film pretén sensibilitzar a la població amb la història de Auggie Pullman, un nen que neix amb la síndrome Treacher Collins que li provoca una malformació facial. El petit Auggie haurà d’afrontar el repte d’anar a l’escola per primera vegada i mostrar que és un nen amb moltes capacitats, sens que el físic li suposi cap barrera personal.
Afegeix un nou comentari